Angstzaaien is een kunst: IS wil terroristen vermommen als vluchtelingen

In het kader van angstzaaien is een kunst vandaag een item van BNR:

Islamitische terroristen van IS proberen als vluchtelingen Europa binnen te komen om vervolgens aanslagen te plegen. Dat meldt de Duitse krant Bild op basis van bronnen binnen de Amerikaanse geheime dienst. Die zou telefoongesprekken hebben afgeluisterd van IS-strijders.

Ze halen er ook een deskundige bij:

“De mensen melden zich aan als vluchtelingen. In de procedure moet blijken of ze betrouwbaar zijn als vluchteling. Dat gebeurt via interviews en onderzoek, maar dan moeten ze zich eerst aanmelden als vluchteling.”…

…”Wat ik begrepen heb uit het bericht van Bild am Sonntag en wat elders in de wereld is herhaald is dat de mensen het plan hebben om over de weg te reizen, omdat ze dan aan paspoortcontroles kunnen ontsnappen. Als ze als illegalen aan land willen komen, dan kan je ze moeilijk traceren.”

die aan het eind de hele zaak relativeert en in normale proporties plaatst:

“Ik heb begrepen dat er geen specifiek plan is. De Amerikanen zouden wat hebben afgeluisterd van strijders. Strijders die via een telefoon dit soort plannen bespreken, lijken mij niet heel erg slim. Als zij inderdaad heel geraffineerd waren, zouden ze dat niet over de telefoon bespreken.”

Maar dat blijft niet meer hangen bij mensen. Ik voorspel Kamervragen, stampvoetend eisen dat de grenzen potdicht moeten en verdere demonisering van de vluchteling.

toevoeging met dank aan Cornelis:

23 gedachten over “Angstzaaien is een kunst: IS wil terroristen vermommen als vluchtelingen”

 1. Ik zag een tweet van Dead Cat:

  ISIS terreurcommandos onder asielzoekers. Grenzen dicht!! http://t.co/EH9DJPcbHL pic.twitter.com/Maam8gtMbw— Geert Wilders (@geertwilderspvv) 5. Oktober 2014

  En alweer raar: hij laat het BILD-artikel zien en linkt een artikel van de Spiegel en dat artikel heeft hij duidelijk niet gelezen.
  Die IS-lui zijn levensgevaarlijk, maar niet dom. Integendeel. Wilders bewijst ze wederom een enorme dienst met zijn paniekzaaierij.

 2. Weer één uit de oude doos. Gaat hier om ‘een scenario’ waar zowel “vriend” als “vijand” rekenschap mee houdt. Hoewel meermalen naar voren gebracht door de Amerikanen, is er tot op de dag van vandaag geen enkele aanslag op die wijze gedaan. Althans, niet bij mijn weten.

  “Als zij inderdaad heel geraffineerd waren, zouden ze dat niet over de telefoon bespreken.”

  Juist wel via de telefoon, omdat het menig ‘rode vlag’ laat wapperen en op die wijze ‘het verfoeide Westen’ wederom begint te bibberen van angst. Doel bereikt. Ontwrichting van.

  Er zijn andere/ betere middelen om over aanslagen te communiceren, of zoals in deze; te plannen.

  Dit bericht afkomstig van de Amerikanen, geeft nogal de indruk dat men (“onze bondgenoten”) wederom bezig is met het kneden van de massa, die telkenmale op bijkans Pavloviaanse wijze beginnen te kwijlen als het op dit soort berichten aankomt.

  Zal later vandaag weer eens gaan parelduiken op de social media, om te kijken wat het effect tot op heden is.

  Wedje leggen dat wanneer ik op twitter PVV i.c.m. dit bericht in de zoek gooi, er nogal wat hits zullen zijn? Ach laat ook maar, die weddenschap win ik sowieso met gemak.

 3. Het is nog veel erger dan jullie denken. Al op 2 september ontving ik het volgende filmpje over de opleiding van ISIS-kinderen die als AMA’s naar het westen gestuurd zullen worden: (maar vooral niet in paniek raken hoor, er is niets aan de hand….)
  http://zeenews.india.com/hindi/news/video/isis-%E0%A4%95%E0%A5%80-%E0%A4%86%E0%A4%A4%E0%A4%82%E0%A4%95-%E0%A4%AB%E0%A5%88%E0%A4%95%E0%A5%8D%E0%A4%9F%E0%A5%8D%E0%A4%B0%E0%A5%80-%E0%A4%AE%E0%A5%87%E0%A4%82-little-%E0%A4%86%E0%A4%A4%E0%A4%82%E0%A4%95%E0%A4%B5%E0%A4%BE%E0%A4%A6%E0%A5%80/232113

 4. Het jongetje op 11.30 vertelt dat hij naar het westen komt om alle ongelovigen te vermoorden.
  Zet je maar schrap.

 5. Help me even herinneren Marc. Welke soera’s waren dat? BTW ik sta aan jullie kant hoor. Don’t kill the messenger.

 6. De Soera’s die jij Cornelis beloofde, en die zeer waarschijnlijk niet anders bestaan dan in de vorm van horen zeggen..

  Enne…’jullie’ kant?

  Laat ook maar, geen behoefte om te discuzeuren over opgelegde en opgedrongen angstwanen, in dit geval o.a. over een of ander overduidelijk propagandistisch filmpje.

 7. Jeroen, Dit is de Indiase manier van docu’s maken, kan het ook niet helpen. Deze video is vorige maand op tv uitgezonden en beslist geen propaganda.

 8. “Deze video is vorige maand op tv uitgezonden en beslist geen propaganda.”

  Klere…

  Zeenet heeft die beelden ergens vandaan. Die beelden komen rechtstreeks uit de koker van extremisten en dat, beste Ellie, maakt het propaganda. Kijk alleen maar hoe het e.e.a. is gemaakt en verdiep je eens in wat propaganda ís. En ja, ik heb de beelden bekeken.

  Als je niet doorhebt dat die beelden bewust zo zijn gemaakt, dan kan ik enkel maar medelijden met je hebben. En het effect van deze propaganda, laat jij zien met de opmerking bij je eerste reactie: “maar vooral niet in paniek raken hoor, er is niets aan de hand….”

  De beelden zijn bewust zo gemaakt, om in te spelen op de perceptie van het individu. De een begint te bibberen van angst, de ander lacht om dit soort propaganda.

  Hier, begin eerst maar eens te lezen wat het is én doet: https://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda

  Angstzaaien is een kunst, inderdaad. En de extremisten van IS bedrijven het heel goed, dat moet ik -helaas- toegeven.

 9. IS kan dat inderdaad enorm goed. Maar voor de verspreiding en het legitimeren van de angst krijgen ze enorm veel (gratis) hulp van de Westerse MSM en politici, vooral op rechts.

 10. Marc, je hebt geen idee wat sommigen er voor over hebben om te infiltreren in ISIS cs. Dat ga ik je ook niet vertellen om geen levens in gevaar te brengen. Muren hebben oren.
  En die MSM en politici van Cornelis kunnen me gestolen worden. Zij hebben Nederland jarenlang dom en onwetend gehouden
  En dan nog eentje voor Jeroen: Je hebt groot gelijk hoor dat je de comments sluit. Die dronken wijven die hun onzin spuien, elke dag maar weer, voegen inderdaad niets toe.
  En wat heb je toch verschrikkelijk veel last van in het bijzonder mij gehad. Ik heb op wel twee topics gereageerd… (of misschien drie..)
  Maar ik wens je veel geluk in je commentloze leven. We merken het wel als je tegen de muur op vliegt van eenzaamheid en verveling.

 11. “je hebt geen idee wat sommigen er voor over hebben om te infiltreren in ISIS cs. Dat ga ik je ook niet vertellen om geen levens in gevaar te brengen”

  Oh jee zeg, leuk voor je? Ik had het over opvoeren van propaganda, niet over infiltreren in een of andere extremistische groepering. Maar bedankt voor de mededeling, hoor. Met zo’n houding zal het jou (of wie dan ook) in ieder geval niet lukken om waar dan ook te “infiltreren”.

  Enne, muren hebben oren? Feind hört mit!!!11!!!1

  Flikker toch op naar een of andere baggerblog voor verstandelijk beperkte complottertjes. Er zijn er plenty te vinden op het interwebs.

  Trouwens, weet je zeker dat je opmerking gericht aan Jeroen, over het tegen de muur opvliegen van eenzaamheid en verveling, niet op jezelf slaat? Gevalletje projectie enzo? Ga een frisse neus halen, zal je goed doen..

 12. 68 maar? *zucht* … en nog steeds geen soera’s voor Cornelis, van “Ellie”.

  *zucht*

 13. Aaaccchh…Ellie krijgt een ban omdat ze suggestie wekt dat iemand zich hier evt verveeld. Wat verschrikkelijk in vergelijking met mensen uit te maken voor wannabe massamoordenaar, Edith Mengele Schippers etc.
  Iedereen die een ander mening heeft wordt hier weggezet als een racist, nazi of wat voor dingen nog meer.

  Ellie, maar je hebt helemaal gelijk. Er is volgens krapuul totaal geen dreiging van Isis. Pure bangmakerij van de rechtse partijen en de media.
  Het doet me een beetje denken aan voor de invasie van de Duitsers, het gebroken geweertje en slaap rustig verder.
  Als we denken dat landverraders toen alleen bestonden uit NSB-ers dan hebben we het mooi mis.

  Hoe erg is het nu te zien dat er mensen zijn die Nederland in de uitverkoop doen voor een paar zilverlingen van de vijand door alles maar te bagatelliseren en weg te kijken.

  Nooit wat hier eens kritisch gekeken naar juiste motivatie van bepaalde vluchtelingen zoals nu in Italie waar vluchtelingen
  3 x per dag te eten maar Spaghetti op straat wordt gegooid omdat ze de Spaghetti beu zijn terwijl er bepaalde Italianen blij zijn dat ze 1 maaltijd per dag kunnen betalen

 14. “Er is volgens krapuul totaal geen dreiging van Isis. Pure bangmakerij van de rechtse partijen en de media.”
  Precies.
  “Hoe erg is het nu te zien dat er mensen zijn die Nederland in de uitverkoop doen voor een paar zilverlingen van de vijand door alles maar te bagatelliseren en weg te kijken. ”
  Ah, ik zie dat de premier die niet weet waar Hollandsche Schouwburg voor staat maar wel de brutaliteit heeft de oorlog in het M.O. tegen een niet bestaande staat te vergelijken met WO2 effect heeft: wie kritisch tegenover de huidige oorlog in het M.O. staat, wie deelname ervan door Nederland afwijst, is een NSB’er…doet Nederland in de uitverkoop, is een verrader van ‘onze kernwaarden’…
  “If you are not with us, you ae with the terrorists’
  Blijft natuurlijk de vraag wie de werkelijke en de ergste terroristen zijn hè? Bendes als het IS of degenen die die bendes gecreëerd hebben…
  Maar dat laatste is een inhoudelijk argument welke waarschijnlijk niet aan van Geffen besteed is. Fijne dag nog verder hè van Geffen. Braaf onder de tafel kruipen, voldoende voorraad in de provisiekast enne…kinderen niet op schoolreis laten gaan hoor.

 15. Dit doet me denken aan dat hele vijfde colonne verhaal dat op de NSB werd toegepast.

 16. @JJB, bedoel je hiermee het concept van de zuilen-maatschappij? (De NSB-zuil is helemaal niet nodig)

 17. @Van Geffen: het klopt dat de NSB’ers nooit uit onze samenleving zijn verdwenen, die stemmen nu allemaal PVV.

Reacties zijn gesloten.