Angsthazen

foto fukje by Ina
foto fukje by Ina
Ja, er heeft een gruwelijke terroristische aanslag plaatsgevonden in Parijs en ja, gisteren zijn er in Verviers twee moslimterroristen gedood en is er eentje zwaargewond geraakt bij een anti-terreuractie en ja, ook in Berlijn heeft een grote anti-terreuractie plaatsgevonden. En begrijp me niet verkeerd, ik wil die walgelijke aanslag in Parijs en de potentiële dreiging van verdere aanslagen in West-Europa niet bagatelliseren, maar mensenlief zeg, wat heerst er toch een onredelijke angst en hier en daar zelfs blinde paniek in dit land. En dat met name onder politici, van wie je toch zou verwachten dat die het hoofd koel houden en de bevolking kalm. Niets is minder waar. Vooral (uiteraard) de partijen met het woord ‘vrijheid’ in de naam, bijgestaan door een bijkans hysterische Sybrand Buma van het CDA, buitelen over elkaar heen met angsthazenmaatregelen die de vrijheid van de burger inperken teneinde horroraanslagen in dit land te voorkomen. Politieagenten met machinegeweren uitrusten, jihadisten het Nederlanderschap ontnemen, het oorlogsrecht gaan toepassen, uit Schengen stappen en natuurlijk het obligate ‘grenzen dicht en alle moslims eruit’ van de PVV, het kwam allemaal voorbij. Totale hysterie.

Straks leven we in vrijheid binnen de muren van een zelf gecreëerd gevangenenkamp met aan het hoofd Rutte, Wilders en Buma. God!, Allah!, Manitou!, Lou de Palingboer!, wie er daarboven ook aan het roer is, spaar ons alstublieft!

Al die paniek, dat is precies wat de terrorist graag ziet. Het is onbegrijpelijk dat dit nog steeds niet is doorgedrongen tot deze politici. Angst zaaien, verdeeldheid creëren, bevolkingsgroepen tegen elkaar uitspelen, dat is exact het doel van die lepe terroristen, die nu vast en zeker in hun vuistjes zitten te lachen om die domme bange Hollanders. En partijen als PVV, VVD en CDA werken daar, ongetwijfeld tot volle tevredenheid van horrorclubs als IS en Al Qaida, braaf aan mee. Een aanslag in dit land is niet eens nodig, wij hebben immers de PVV en de bangeriken van VVD en CDA en niet te vergeten onze media die de hysterie graag nog wat verder aanwakkeren. De paniek is al compleet voordat er ook maar een rotje is afgegaan.

Zo’n partij als de PVV is de natte droom van iedere terrorist. Een bange malloot als Wilders aan het roer die het volk zodanig ophitst dat dappere Hollandse kerels nu moslimvrouwen en –meisjes op straat belagen en op internet oproepen doen om moskeeën in de as te leggen. Die een deel van het volk zo angstig maakt dat men de eigen islamitische, gekleurde of linkse buren niet meer vertrouwt. En een VVD en CDA – dé partij voor de PVV’ers die nog niet uit de kast zijn gekomen – die daarin meegaan.

Weet u wat wij Nederlanders moeten doen? Ten eerste: het verstand gebruiken. Dus niet teveel luisteren naar politici en de media. Al bouwen we drie muren om Nederland, een terrorist die een aanslag wil plegen vindt altijd een manier. U kunt daarop gaan zitten wachten, maar u kunt ook proberen om tot die tijd nog een leuk leven te hebben. Ten tweede: doorgaan met ademhalen. Sta even stil bij wat u heeft: een lieve vrouw, kinderen,  misschien zelfs wel een baan. Een hobby waarvan u geniet. Leuke vrienden en buren. Bedenk ook wat u niet heeft: oorlog, honger, dorst en ebola bijvoorbeeld. Vergeet wat haat- en angstzaaiers u proberen wijs te maken en groet uw buurman vriendelijk, ook als hij moslim is. Tien tegen een dat hij geen bomgordel tot ontploffing brengt, maar gewoon vriendelijk terug groet.

Kortom, doe weer eens normaal tegen elkaar. Praat met elkaar. Toon verdomme eens wat lef.

1 gedachte over “Angsthazen”

  1. Pingback: Het CDA vormt een ernstige bedreiging voor onze rechten | Krapuul

Reacties zijn gesloten.