Anders Breiviks strategische liefde voor Israël

Morele of analytische overwegingen spelen bij Anders Breivik niet de hoofdrol. Strategie blijkt bij hem voorop te staan. Derde deel van een serie waarin het manifest van de Noorse massamoordenaar wordt ontleed.

De Noorse massamoordenaar Anders Breivik heeft problemen met zowel de daders als de slachtoffers van de grootste misdaad uit de moderne geschiedenis, de Holocaust.

Hij weet slecht wat hij aan moet met de Joden, van wie hij zegt te houden maar die hij toch, gedwongen door zijn ideologie, op de ziel trapt met laatdunkende opmerkingen over Holocaustherdenkingen. En ook met de nazi’s, potentiële maar dwalende en zelfs schadelijke bondgenoten, zit hij in zijn maag. Niet uit afschuw over Hitlers gruweldaden, maar omdat ze vanwege hun kwalijke reputatie zijn anti-islamitische project in diskrediet kunnen brengen. (Breiviks strategische liefde voor Israël – Trouw)

Lees ook:
Het is allemaal de schuld van de Frankfurter Schule
Breivik klinkt bedrieglijk vertrouwd

1 gedachte over “Anders Breiviks strategische liefde voor Israël”

  1. tja, Wilders is ook voor deportatie en als dat niet lukt dan is executie een goed alternatief voor de PVV Einsatzgruppen in het kader van functionele islamkritische uitingen…

Reacties zijn gesloten.