Anders Breivik heeft fellow-traveller in Nederland

Anders Breivik heeft een fellow-traveller in Nederland, die oproept tot een burgeroorlog:

kemper

Omdat de tekst letterlijk en figuurlijk wat vaag is (tekst inmiddels ontvaagd – red.) is hier het citaat van de tweet:

@Nienkemper
René Nienkemper
@Rieske_S Strijd moet echt gevoerd worden om de voortdurende islamitische invasie af te weren te verslaan of te verzwakken #pvv #Noorwegen

(De term fellow-traveller dateert uit de Koude Oorlog en betekent letterlijk “medereiziger. Tot deze groep behoorden veel intellectuelen, die in het communisme een weg zagen naar een betere samenleving, en de communistische zaak in woord en geschrift ondersteunden. Tijdens de Koude Oorlog werd de term ook in het Westen gebruikt voor intellectuelen die ervan beschuldigd werden de “geestelijke weerbaarheid” van de democratische samenlevingen schade toe te brengen door te sympathiseren met de Sovjet-Unie of een van haar satellietstaten zonder lid te zijn van een communistische partij. Zij berichtten meestal eenzijdig positief over de toestanden in de Sovjet-Unie, China en het Oostblok en waren bewust of onbewust blind voor de gebreken en problemen die daar aan te treffen waren)

15 gedachten over “Anders Breivik heeft fellow-traveller in Nederland”

 1. Fluitketel in kwestie heeft vanavond eerst een heleboel mensen allerlei dodelijke aandoeningen gewenst, die tweets nadat ze aan diverse kanten werden opgepikt vervolgens weer verwijderd en nu z’n account maar op slot gegooid.

  Dat spreekwoord over kaatsen en vervolgens de bal verwachten wil er bij sommige haatzaaiers maar niet in….

 2. In Ede vierde op 9/11 volgens een door de politie ontkracht verhaal waar de Telegraf en andere rechtse “media”maar op blijven terugkomen “Moslims op straat feest ” . Nu is het feest op de rechtse fora , maar dat is morgen al weer vergeten ….

 3. Een “islamcriticus” is ie de lieverd. En neo-nazi’s zijn judaïsme-kritisch.

 4. Op google:
  zijn sporten:

  [
  Filippijns mesvechten (WKFS), Israëlische Self Defence Systeem Krav Maga (IMI-style), Schietsport (klein kaliber), Wing-Chun Kung-Fu ]

  Schietsport, kleine kaliber. Het zal eens niet waar zijn….

 5. Ik ben inmiddels heel veel banger voor rechts Nederland dan voor de mohammedanen in Nederland.
  Ze zijn met veel meer, en ze zijn veel agressiever.

 6. Renè Kemper is ook al zo’n randdebiel die denkt dat hij wat voorstelt.

  #6 Mohammedanen…die bestaan eigenlijk niet. Moslims wel. En we kunnen beter bang zijn voor mensen die echt eng zijn, dan dat we ons angst laten aanpraten voor mensen met een bepaald geloof.

 7. Is dat zo’n pvv aanhanger? Dan kunnen we in Nederland ook nog wat verwachten. Wij hebben zo’n idoot in de regering zitten. Die Blonde Engel des Doods. De PVV moeten ze verbieden!!!!

 8. En kijk eens hier:

  ” Breivik was understood to have met leaders of the EDL in March last year when he came to London for the visit of Geert Wilders, the Dutch Right-wing politician. Daryl Hobson, who organises EDL demonstrations, said Breivik, who told police there were “two more cells” ready to follow him, had met members of the group. ”

  en dat uit de Daily Telegraph.

 9. Wanneer je op de facebook-pagina van Rene ”Ninja” Nienkemper kijkt, dan zie onder zijn 869 vrienden mensen die waarschijnlijk niet weten dat ze zijn vrienden zijn…

 10. 8:

  Nee Ivo, verbieden is denk ik geen goede optie. Het zal de denkbeelden niet veranderen, ze komen helemaal uit het zicht, en ze verharden.
  Daarbij is het altijd nog zo geweest, dat iedere wet altijd, vroeg of laat, tegen links is (mis)-gebruikt.
  Het zal snel worden aangewend om links te verbieden op grond van dezelfde wet.

 11. Ik maak mij ernstig zorgen over de invloed van de islam op onze samenleving. De voortschrijdende islamisering van de Nederlandse samenleving kan echt niet zo door gaan. De regering moet Nederlandse bevolking serieus nemen en de islamisering met kracht tegen gaan. De eigen nationale identiteit van de Nederlandse samenleving willen cultiveren en bewaken. Ik sta achter Geert Wilders omdat hij de enige partijleider is die de dreiging van de islam serieus neemt. En zolang dat het geval is, sta ik pal achter hem. Het is niet de boodschap van Wilders die leidt tot haat, radicalisering en geweld tussen bevolkingsgroepen, maar het gedrag van moslims. Wanneer de moslims hier moeite hebben met onze ‘goddeloze’ manier van leven, dan moet je vooral niet in het westen gaan wonen, en ons met grote onoplosbare problemen opzadelen. Blijf dan lekker in de zandbak spelen en niet parasiteren en profiteren van onze welvaart. De moslims moeten er dan ook niet van opkijken als zij door hun collectief onverdraagzame houding jegens niet-moslims nu en in de toekomst door het vrije Westen als de nieuwe vijand zullen worden beschouwd. Wat ons rest is het volslagen negeren van de islam. Uitsluiten, isoleren en excommuniceren, opdat deze ontaarde religie als vanzelf in het afvoerputje van de geschiedenis zal verdwijnen.

 12. @12/ Rene…het is -inmiddels- vragen naar de bekende weg, maar: ‘Welke Islamisering van Nederland?’

  Kom eens met feiten, i.p.v. het zwakzinnige gelul van Wilders/ Bosma/ Jansen/ etc. na te blaten.

  “…Uitsluiten, isoleren en excommuniceren, opdat deze ontaarde religie als vanzelf in het afvoerputje van de geschiedenis zal verdwijnen…”

  Ah, enkele decennia geleden was er ook iemand die er zulke standpunten op na hield. Je kent hem vast wel, het mannetje met die rare snor onder zijn neus. En kom me niet aankakken met het Godwin geblaat.

  Er is géén dreiging van Islamisering in Nederland. Die bestaat enkel in je hoofd. Opgedrongen angstbeeld, meer is het niet. Wilders parasiteert op onnozele fascistoïde idioten, zoals jij.

 13. #12René Nienkemper
  Jij bent werkelijk het proto-type van de nazi anno 2012!

 14. @12 inderdaad wélke islamisering in gods-/allah’s-naam? Ik woon in een heel gewoon wijkje met allerlei nationaliteiten, maar heb werkelijk nergens last van. Echt helemaal nergens. Al 17 jaar niet.

Reacties zijn gesloten.