‘ANC heeft buik vol van persvrijheid’

Met de herintroductie van een apartheidswet die persbreidel legitimeerde, probeert de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma zijn critici het zwijgen op te leggen.

Het afgelopen jaar stond de wereld voor een groot deel in het teken van ‘het vrije woord’. Denk aan WikiLeaks en de revoluties in de Arabische wereld. Ook in Zuid-Afrika, waar vooral Facebook mateloos populair is, verspreidt informatie zich tegenwoordig sneller dan ooit.
En dat komt president Jacob Zuma en zijn bij vlagen corrupte, frauderende en overspelige mederegenten niet altijd even goed uit. Dus zette de regering vorig jaar de aanval in op Zuid-Afrikaanse journalisten en klokkenluiders: de protection of information act moet heringevoerd worden.

Deze wet, beter bekend als de secrecy bill, stamt nog uit de tijd van Zuid-Afrika’s Apartheid.

Ik ben hier even stil van. 😐

2 gedachten over “‘ANC heeft buik vol van persvrijheid’”

  1. En dan te bedenken wat haar, http://nl.wikipedia.org/wiki/Winnie_Mandela overkwam. ANC, Afrikaans Nationaal Congres: http://nl.wikipedia.org/wiki/African_National_Congress Het ANC werkte in zijn strijd tegen de apartheid samen met de Communistische Partij van Zuid-Afrika en andere lokale anti-racistische partijen, zoals het PAC. Tot 1994 werd de strijd tegen apartheid gebaseerd op actie voor gelijke rechten voor zowel blanken als zwarten. Zij liepen daarmee gelijk op met het marxisme-leninisme (communisme). De einddoelen van het ANC en de Communistische Partij liepen echter uiteen. Tegenwoordig is de partij officieel lid van de Socialistische Internationale en voorstander van democratisch socialisme. ANC-prominent Jacob Zuma werd aangeklaagd wegens corruptie, en geldt als populist.

    Nationalisten waren nooit, zijn nooit niet, blijven altijd niet te vertrouwen.

  2. Persvrijheid? Wat is dat? Wij kennen dat hier op curaçaoniet. Wel ©journalisme® (wederdienstbaarheid, dus corruptie van media en justitieel organisme en rechtswezen in enge zin).

Reacties zijn gesloten.