Het Amstelmannetje: een obsessie leidt tot afzondering

De koude wind sneed bijna door zijn lichaam. De jas die hij zo’n 18 jaar geleden had gekocht,hing mistroostig om zijn schouders. Gisteren had zijn vriendin hem de deur gewezen. ‘Ga eens aan het werk in plaats van dat geklaag over die PVV ex-politicus, wat heb je met die man?’ schalde het gisteravond door het portiek van de 60’er jaren flat waar hij een eeuwigheid had gewoond. Aan de overkant liepen een paar opgeschoten jongeren. “He, loopt daar niet die arme drommel, hoe heet ie ook alweer? Hey Amstelmannetje, wat is je naam?’ Het gekke was dat hij dat op dat moment niet meer wist. De laatste weken waren zijn gedachten gevuld geweest met die irritante ‘Jhim van Bemmel’.

Waarom ben ik aan de onderkant van de samenleving beland en kan zo’n sujet zomaar een vermogen per maand binnenslepen, zonder daar iets voor te doen? Hij had de laatste week een grote hoeveelheid columns voor Krapuul ‘afgescheiden’ in de hoop rust in zijn hersenen te krijgen. Na het versnellen van zijn pas, schoot hij plotseling een stamkroegje in. Aan een lange mevrouw met opvallend rood gekleurd haar, probeerde hij opnieuw zijn bekende klaagzang over de ex-PVV’er. ‘Wie zegt u?, ach neem toch gewoon een biertje en praat eens over jezelf’, klinkt het. Na vele drankjes, weet hij het ineens weer: Morgen gaat hij weer een column schrijven. Dit keer moet het raak zijn. “Je hoeft nooit meer te komen’ klinkt het door de intercom om twee uur ’s nachts. De maat was vol bij zijn vriendin. Hij pakte zijn mobiele telefoon en zocht zo snel mogelijk een beschut plekje onder een brug bij de Amstel. Hier zou zijn ongeëvenaarde nieuwe column zijn oorsprong vinden.

16 gedachten over “Het Amstelmannetje: een obsessie leidt tot afzondering”

 1. Een verschil Jhhhhhhim . Amstelmannetje , zoals jij hem noemt was geen kamerlid voor een “partij ” die luid bralt over “profiteurs “JIJ was dat wel .. Blijkbaar spendeer JIJ niet je dagen op zoek naar posities om je “profiteurschap” te beëindigen , je bent blijkbaar van mening dat wat afzeiken in de richting van Wilders en zijn aanhang én hen die je vanaf de linkerzijde bekritiseren plus wat artikeltjes op de bruinrechtse sites je wachtgeld ruim waard is , Of ben je ondertussen Libertarian geworden en vind je dat profiteren van de zo gehate staat best okee is ???

 2. Van de “kwaliteit” van bovenstaande “artikel” kan met erg grote zekerheid geconcludeerd worden dat de schrijver met tot aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid heeft het tot de vierde klas van de basisschool gemaakt.

  De rest zou ingevuld moeten worden met opportunistisch sjoemelen met bedrijven, belastinggeld declaraties, ene bedrijf leeg laten lopen om belasting te ontduiken om de volgende te mogen beginnen. En ga zo verder door met dit “bedrijfsleven” verhaal.

  Alles tegen een achtergrond van rechts gebral.

  Een verklaring voor dit verschijnsel zou zijn dat iemand bij de redactie wat geld opstrijkt om deze laag soort belediging voor het intellect van de lezer steeds op Krapuul te laten verschijnen.

  Discussie is het zeker niet want van het niveau is helemaal zoek.

 3. Jhim koopt kledingstukken op kosten van de belastingbetalers, en met hem vele andere voormalig PVV’ers. 😆

  Maar zonder gekheid, is dit wedstrijdje ver pissen nog niet afgelopen? Anders ga ik even een stukje fictie, -over jullie beide-, uit mijn toetsenbord rammelen. 😛

 4. @2 sorry ik was aan het WERK dus kon niet eerder reageren . Blijkbaar staat hier voor het contrast van wat rechts van iedere werkzoekende verwacht , 24 uur per dag inzet een nieuwe baan te vinden, en wat jij als voormalig Ultra Rechts kamerlid doe .. stukken schrijven voor webfora ..

 5. @12 Ja Bakra, daar houden sommige mensen geen rekening mee, dat mensen aan het werk zijn. Die praten er alleen maar over en doen het niet. Den Haag zit er vol mee.

 6. @15 aguttegut , niet 24 uur per dag met soliciteren bezig zijn DUS ondanks al je rechtse gebrabbel en ex-onderbuikpartijkamerlidmaatschap niet bezig je te ontrekken van het staatsruifvreterschap .. Als je nu niet juist diegene zou hebben vertegenwoordigd die alle uitkeringstrekkers profiteursschap voor de voeten werpen zou het me niet veel kunnen schelen, ik heb geen problemen met belastingen te betalen voor uitkeringen voor hen die zonder werk komen te zitten . Maar ik heb een hekel aan hypocrieten die hun uitkering opstrijken maar niet doen wat ze wel van anderen in die situatie verwachtte toen ze het nieuwe gezicht van het fascisme in het parlement vertegenwoordigde …

Reacties zijn gesloten.