Amerikaanse vriend Daniel Pipes draait geldkraan dicht voor Wilders (PVV)

Daniel Pipes, u weet wel, de grote Amerikaanse vriend die Wilders zo financieel heeft gesteund tijdens zijn proces, eh vertoning in de rechtszaal, vindt het onverstandig wat Wilders heeft gedaan. Ondanks dat hij vorige week nog heeft gezegd dat Wilders de toekomst van Europa is (ik ga niet linken naar de sites waar dat op geschreven is).

Overigens zegt Pipes niet dat hij het niet eens is met Wilders, maar hij had het niet zo moeten zeggen.

Volgens mij gaan al zijn ‘vrienden’ een beetje inzien dat hij geen nut meer heeft en alleen maar een blok aan het been aan het worden is.

En over vrienden gesproken, wanneer gaat het Nederlandse parlement nu eens een wet aannemen waarin elke politiek partij gedwongen wordt om openbaarheid te geven over waar hun geld vandaan komt? Dat mogelijke buitenlandse investeerders/donateurs door schenkingen zich kunnen bemoeien met de Nederlandse politiek is toch van de ratten besnuffeld?

11 gedachten over “Amerikaanse vriend Daniel Pipes draait geldkraan dicht voor Wilders (PVV)”

 1. Der Mohr hat Seine Schuldigheit getan; der Mohr kann gehen. Maar tien jaar later is zeker een kwart van Nederland wel islamofoob geworden.

 2. Waren ze al, op verjaardagen en in de kroeg. Nu mag het allemaal in het openbaar tot in de Tweede Kamer.

 3. Ik snap niet waarom men vraagt of wilders worden terug neemt of spijt heeft….hallo is zijn spijt of woordenterugneming dan van enig EERLIJK en GELOOFWAARDIG nut??
  Dus geen enkele toevoegende waarde van een persoon die tientallen jaren zo praat,roept,sponsors ronselt,een aanhang kweekt,en dan denken dat na een paar loze leugens het wel over is…

 4. Nogal misleidende titel. Nergens heeft Pipes gesteld dat hij de geldkraan dicht zou gaan draaien. Die nar van een Pipes heeft Wilders uitingen onverstandig genoemd maar blijft het inhoudelijk met hem eens. Ben dolblij dat je terug bent maar wel feitelijk blijven mop.

 5. Ik begrijp dat die wet inmiddels in werking is, en dat deze zomer de PVV inderdaad openbaarheid moet gaan geven mbt hun financiering.

 6. Ik ga pas lachen wanneer extremisten, zoals een Frank Gaffney, de door Wilders gedane uitspraken afkeuren.

  Pipes toetert maar lekker verder. Die is niet veel meer dan een pion met een volle beurs, in de echokamer der Islamofoben.

 7. Pipes is – net als Wilders- en zijn andere vrienden Horowitz, Steyn,Greenfeld,Spencer en Pamela Geller vooruitgeschoven pionnen in de Israelische propagandamachine (hashbara).Een propagandamachine die ook geinfiltreerd is in Amerikaanse universiteiten om Amerikaanse, joodse studenten te ronselen om het internet en de sociale media te overstromen met pro-zionistische en anti-palestijnse berichten.Het is mij ontgaan dat de wet Guusje ter Horst over buitenlandse financiers al deze zomer in werking gaat. Ben je niet in de war?

 8. Nee, Wilders heeft al aangegeven dat hij/ PVV openheid van financiën zal gaan geven. Althans, even afwachten wat de boekhoudkundige trucjes gaan worden. En wat de reactie van bijv. de nu ex-PVV’ers daarop zal zijn.

  En wat die ‘Israelische propagandamachine’ aangaat: kwestie van en-en. Zekers een factor van (internationale) invloed, maar zeker niet de enige. Die ‘echokamer der Islamofoben’ is nogal groot te noemen.

 9. Ben benieuwd hoe zo’n wet Openbaarheid Partijfinanciering in z’n werk zal gaan. Waarschijnlijk ongeveer zo:

  Pers: Om hoeveel koffertjes Shekels en Dollars ging het nou?
  Wilders: Schande/walgelijk/knettergek dat u dat durft te vragen!
  Pers: … (kruipt weer in z’n schulp)

Reacties zijn gesloten.