Amerikaanse sterren meer verstand dan NRA

Na de schietpartij op een lagere school in Newtown van vorige week woedt er opnieuw een felle discussie over wapenbezit in de VS. Op internet doen tientallen grote Amerikaanse sterren een oproep om wapenbezit te beperken. (nos)

Stilte na de schietpartij in Newtown werd door de NRA zo doorbroken:

Op de dag dat Amerikanen stilstonden bij het drama op de Sandy Hook-basisschool, heeft de wapenlobby gepleit voor gewapende bewakers in iedere school. ‘Het enige wat een slechterik met een wapen kan stoppen, is een goed persoon met een wapen’, was vrijdag de eerste reactie van de NRA op het bloedbad in Newtown, vrijdag precies een week geleden. (AD)

Domme mensen die voor wapenbezit en meer geweld zijn. Maar ja, de NRA staat voor macht doordat er veel rijken in vertegenwoordigd zijn, waaronder de hele grote wapenlobby in de VS. Je zult er maar wonen en kinderen hebben.

2 gedachten over “Amerikaanse sterren meer verstand dan NRA”

  1. Waar de meeste ontwikkelde landen hun grondwet bij tijd en wijle tegen het licht houden en waar nodig aanpassen, lijkt de Amerikaanse grondwet in steen gegrifd!

    De NRA houdt zich krampachtig vast aan één onderdeel van deze grondwet: het 2e amandement, waarin het recht van de burger is opgenomen om wapens te dragen ter verdediging.

    Men vergeet dat de opstellers van de Amerikaans grondwet een duidelijke vijand voor ogen hadden waartegen men zich volgens dit amandement moest kunnen verdedigen: de Engelsen!

    Ik denk dat ze met de kennis van tegenwoordig zich wel 2 keer hadden bedacht om dit op papier te zetten!

Reacties zijn gesloten.