Amerika is niet voor zwarte mensen

De Verenigde Staten van Amerika zijn niet voor zwarte mensen. Dit weten we en we zetten het uit ons hoofd, totdat er iets gebeurt dat ons eraan herinnert. Op zaterdag 9 augustus gebeurde er zoiets in Ferguson, een voorstad van Saint Louis, Missouri: een ongewapende achttienjarige zwarte man werd op klaarlichte dag door de politie doodgeschoten.

Ondertussen gaan de gebeurtenissen in Ferguson over veel problemen van bijkomend belang – zoals het systematische racisme, de militarisering van de politie en op welke manier burgers zulke situaties kunnen aanklagen – en wel in die mate dat het zin heeft ons in te prenten wat er daar precies is gebeurd.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

4 gedachten over “Amerika is niet voor zwarte mensen”

  1. Dit geheel toeschrijven aan de minachting voor zwarte mannen ziet echter een essentiële variabele over het hoofd: een echt Amerikaanse angst voor hen. Zij, wij dus, worden onverklaarbaar beschouwd als een groot leger van mogelijke moordenaars, bekwaam en koelbloedig genoeg zodat slechts één een bedreiging zou kunnen vormen voor een getrainde politieagent in een kogelvrij vest.

    Deze passage herinnert me aan een recent stukje op Krapuul over bruine angstpoepers in Nederland die bizarre angst voor moslims hebben. Op naar Amerikaanse toestanden hier?

  2. Het wordt daar nog heel erg spannend. Zoals de Nazies extra hard om zich heen sloegen toen ze voelde dat ze ten onder gingen zullen ook die rednecks en hun smerige militia’s dood en verderf willen saaien onder een steeds meer gekleurd Amerika. Ze kunnen het niet aanvaarden dat het land demografisch is veranderd en dat het doorzet.

Reacties zijn gesloten.