Alwéér een door Van Pol gesponsord VVD-lijk uit de kast

We mogen inmiddels wel van PVV-achtige toestanden gaan spreken bij de VVD; er gaat geen week voorbij zonder dat er weer een in opspraak raakt.  Deze keer betreft het het Tweede Kamerlid Karin Straus:

“Het Limburgse Tweede Kamerlid Karin Straus (VVD) heeft haar verkiezingscampagne in september mede laten financieren door de van omkoping verdachte Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat meldt NRC Handelsblad vandaag. Toen zij zijn steun aannam, was Van Pol al een jaar in opspraak vanwege zijn belangenverstrengeling met VVD-senator en wethouder Jos van Rey uit Roermond.”

Je mag gesponsord worden voor een campagne, tot een zeker bedrag, maar zo’n Straus zit er blijkbaar niet mee dat dat door iemand gebeurt die op dat moment reeds in zeer dubieus vaarwater terecht is gekomen.

Overigens is die grens door de VVD intern gesteld; officieel mag er nog heel veel wat sponsoring door bedrijven betreft in dit land, vooral op lokaal niveau. Het zijn de VVD, CDA, PVV en SGP die verdere inperking hiervan tegengehouden hebben, afgelopen april.

Daarnaast had ze een eigen bedrijf niet gemeld bij haar aantreden als Kamerlid. En het was geen slapend bedrijf, nee, ze verrichte ook nog werkzaamheden voor DSM ermee, tijdens haar kamerlidmaatschap. Volgens de Kamer van Koophandel had dat bedijf als doelstelling “het geven van bedrijfsadviezen en “volksvertegenwoordiger in Nederland” “.

Kijk, zo doe je dat als VVD-er. Succes is een keuze, willen is kunnen, en je laat de belastingbetaler jouw salaris betalen in het belang van je eigen bedrijf. Waarom niet gelijk ‘Binnenlopen op kosten en via faciliteiten van de staat’ als doelstelling opgegeven bij de KvK?

Deze zaken worden door Straus een slordigheid genoemd. Halbe Zijlstra noemt haar handelwijze onhandig. Hoe hij daar nu bij komt begrijp ik niet, het lijkt er toch eerder op dat de dame in kwestie juist iets te hándig is?

4 gedachten over “Alwéér een door Van Pol gesponsord VVD-lijk uit de kast”

  1. Gek he,
    je krijgt toch een beetje de indruk dat zowel ex-VVD als VVD politici uit Limburg het niet zo nauw nemen met integriteit.

    Is misschien moeilijk uit te spreken op zijn Limburgs maar doen moet toch niet zo moeilijk zijn?

  2. Hiermee blijkt eens te meer dat ,indien je maar genoeg ondersteuning hebt van je politieke vrienden je er mee weg komt .Het word afgedaan onder de noemer onhandig .Indien u of ik dit soort handelingen verricht dan ben ik strafbaar ,maar eens te meer blijkt dat al de genen die meedoen aan het graaien op dat level kunnen dat schaamteloos en zonder scrupules doen ,op weg naar de volgende zelfverrijking .

Reacties zijn gesloten.