Als Opstelten het bonnetje vindt moet Hennis ook het fotorolletje kunnen vinden

Ivo Opstelten, de inmiddels oud-minister van justitie was er heilig van overtuigd dat er niets meer te vinden was van de deal met Cees H. Maar als je goed zoekt en je hebt er 50.000 euro voor over om een IT-er een weekendje wat oude systemen op te laten starten, dan zul je het alsnog vinden. En dat brengt dan de conclusie dat je het parlement verkeerd hebt geïnformeerd en dat je je biezen kunt pakken.

Nu we de affaire met ‘het bonnetje’ achter de rug hebben kunnen we misschien ook nog eens aan de minister van defensie vragen of er nu echt niets meer te vinden is van het fotorolletje uit Srebrenica, dat zoek blijkt te zijn en wat meer uitsluitsel kan geven over de val van de enclave en de rol van de Nederlandse militairen in juli 1995.
Ik ben er 100% van overtuigd dat als de kamer minister Hennis de druk laat voelen die ook op Opstelten is gelegd, en als ook journalisten van Nieuwsuur, Zembla of een ander programma er nog eens induiken, dat dat fotorolletje dan boven water komt.

En dan kunnen we opnieuw afscheid nemen van een bewindspersoon van dit kabinet Rutte 2, en weer een VVD-minister. Als we deze kwestie dan ook weer hebben opgelost kunnen we nog eens kijken wat er allemaal nog meer zoek is geraakt in het recente verleden. Misschien iets van de MH17? Wie weet.
In elk geval heeft Opstelten als laatste daad aangetoond, dat als je maar heel heel goed zoekt je alles terug kunt vinden waarvan altijd is gelogen dat het er niet meer is.

Jury Roest.
Kijk ook eens op Jury’s Blog