Als de publieke opinie deportatie wenst, krijgt zij deportatie

Donderdagochtend 26 augustus 2010. Het BBC-nieuwsmagazine The world today laat twee Franse parlementsleden aan het woord. Een is van de Groenen, en is tegen de deportatie van Roma, het gaat tenslotte om ingezetenen van EU-landen. Het lid van de “gaullistische”, beter:sarkozistische, regeringspartij, dat voor “de evenwichtigheid” aan het woord wordt gelaten, lacht schamper. “Ach ja, die Groenen zijn nu eenmaal overal tegen. Maar afgezien van alle inbraken waar ik het maar niet over zal hebben kan ik u zeggen dat zeventig procent van de Fransen achter deze deportaties staat.” Dank u wel, monsieur.

Publieke opinie, uw wil geschiede.
Plosteling weet ik ook niet meer zo zeker of “Europa” wel deportaties in wildersiaanse geest zal tegenhouden. Als Maurice de Hond zegt dat twee derde van “de Nederlanders” het deporteren van moslims een goed idee vindt, wat mekker je dan over mensenrechten, antidemocraat?

Toen ze voor de zigeuners kwamen…
En ze komen voor de zigeuners.
De foto is ontleend aan het gelinkte artikel: twee verdronken Romameisjes aan het strand bij Napels mogen niet de strandvreugd bederven. De lijken worden afgedekt in afwachting van de ambulance die uren op zich laat wachten. Het zonnebaden gaat door en voor.

5 gedachten over “Als de publieke opinie deportatie wenst, krijgt zij deportatie”

 1. Er is reeds een franse christelijke geestelijke die Sarkozy over dit subject een hartaanval heeft toegewenst.

 2. Ironies gezien het feit dat er percentueel meer Roma dan Joden zijn vermoord tijdens WO2 ..

 3. Tachtig procent van de Nederlandse zigeuners. Het hebben van een staat scheelt dus een hoop, of je het leuk vindt of niet (“de” joden hebben geen staat, maar Israel maakt wel een verschil uit, denk ik).

 4. Als je regelmatig in Roemenië verkeerd, ik heb er klanten, dan zie je pas wat discriminatie is. Het is werkelijk met geen pen te beschrijven. En het enige mogelijke antwoord is vervreemding van de rest van de maatschappij. Een Roma die steelt (want natuurlijk gebeurt dat) steelt van een burger waar hij alle gevoel ondertussen bij kwijt is, van iemand die hem al generaties lang heeft uitgekotst en onrecht heeft aangedaan, die hem en zijn familie het leven bijna onmogelijk gemaakt heeft. Overal waar ze komen worden ze weggekeken (als ze geluk hebben) en geweerd.

  Zelf heb ik een aantal jaar omgang gehad met Roma’s op een klein kampje in Nederland, ik heb er zelfs m’n verjaardag gevierd. En als je ze dan eenmaal leert kennen blijken het toch echt mensen te zijn met, warempel, hele normale gevoelens en een prettige eigen cultuur.

  En wat verwachten ze nou van die deportaties? Dat ze een probleem oplossen, of zelfs maar verplaatsen? Het probleem zal alleen groter worden. De Roma’s zullen zich als groep opnieuw uitgestoten voelen, en alleen maar verder buiten de maatschappij komen te staan.
  En daarmee zal het plegen van een diefstalletje voor hun alleen maar weer gemakkelijker worden. En dat is zeker in Roemenië sowieso noodzaak, want op werk hoeven ze echt niet te rekenen.

  Op eenzelfde manier kweken we in Nederland onze eigen “kutmarokkaantjes”. Want ook daar zijn natuurlijk best problemen mee. Maar wat is daar de oorzaak van?

Reacties zijn gesloten.