Alles om de burger maar in de tang te krijgen.

Trouw –‘Vijftig aanslagen in Europa voorkomen’. Zo denk je, als je dit leest, dat is me wat. Maar verder lezend bekruipt mij toch een ander gevoel. Als er vijftig zijn voorkomen, moet dat het topje van een ijsberg zijn. Waarom zijn er dan geen succesvolle aanslagen geweest?  Waarom worden mensen opgepakt met veel tamtam als verdachten om daarna zonder dezelfde tamtam weer vrijgelaten te worden omdat het toch geen daders waren?

Is dit een beleid dat voortkomt uit angst of zit er meer achter? Is dit een strategie om de burger angst in te boezemen en daarmee de weg te effenen voor nog meer inperking van de burgerlijke vrijheden? Als er maar genoeg van dit soort berichten komen, gaat de burger vanzelf akkoord met maatregelen die langs het randje zijn van het staatsrecht of er zelfs overheen gaan. Dit alles ten koste van minderheden in Nederland, de moslims, dat dan wel weer wel. Maar dat zal dan wel als bijkomende schade gezien worden, opoffering voor het goede doel der Krapulisten.

De zakkenvullers van de VVD, de mannenbroeders van het CDA en de SGP en ‘Zelf Benoemde Grote Strijder tegen het Kwaad dat Islam heet’ Geert zullen wel luid juichen en daarna zorgelijk cq. fulminerend voor de camera verschijnen bij dit soort berichten. Ik moet er van 😥  en ben er erg 🙁  over.

Aanvulling: Vervolgens lees ik dit bericht. Zal toch ook vaker voorkomen en waarom wordt hier geen hetze tegen gevoerd? Mannen met flessen alcohol op straat die agenten aanvallen. Omdat dat bij onze cultuur hoort? Snapt u nu waarom buitenlanders niet alles van ons overnemen? Ik wel!

4 gedachten over “Alles om de burger maar in de tang te krijgen.”

 1. ach ik heb genoeg zinloos geweld op weerloze burgers van de politie meegemaakt dat ik echt niet ga zitten janken als dat tuig dat zichzelf politie noemt eens zelf wat terug krijgt.

  Verder ook geen nieuwswaarde . Politie is er om te maken te krijgen met geweld. Al zitten die sukkels tegenwoordig al te janken in de rechtszaal als iemand een stopteken negeert.

  En wat die aanslagen betreft. Weet dondersgoed dat een poging tot ruften in de openbare ruimte tegenwoordig al een chemische aanslag is dus die bangmakerij daar trap ik lekker niet in.

  Bang maakt bestuurbaar denken ze tegenwoordig. Ze vergeten dat ze met vuur spelen; een kat in het nauw kan rare sprongen maken.

 2. Tja , ik dacht hetzelfde maar als Moslim kan je dit soort stukjes beter aan anderen overlaten .. Wat mij trouwens ergert is de geringe aandacht voor rechts geweld door heel Europa , vernielde begraafplaatsen (laatst weer een Moslim-begraafplaats vernield in Engeland ) lijken alleen nieuws te zijn als het Joodse begraafplaatsen betreft … Aangiftes van geweld tegen Moslims halen de kranten niet , maar als een K.Metje een grote bek tegen iemand heeft is dat groot nieuws ….

 3. De bewering dat er aanslagen zijn voorkomen, laat zich heel moeilijk bewijzen. Geheime diensten en politie willen onder het mom van veiligheid niet al hun informatie delen. Ik ben zelf allerminst overtuigd dat al die vermeende 50 plannen een echt goede kans van slagen hadden. Het geklungel van Samir A en zijn vriendjes valt door ook onder. Samir kon nog geen werkzame bom bouwen, maar hij had wel foute ideeën en wat plattegronden in zijn appartement. Dat was genoeg voor een veroordeling.

  Het grote probleem is dat mensen niet zien hoe eng dat is. Zodra het om Moslim extremisme gaat dan worden mensen zo bang gemaakt dat ze niet meer kritisch naar de feiten kijken. Je kunt tegenwoordig meer dan tien jaar krijgen op basis van gering bewijs als je maar de juiste enge ideeën hebt.

  Als je dat politieke vervolging of gedachtenpolitie noemt dan ben je in de ogen van veel mensen al snel een terroristevriendje of erger.

 4. In plaats van zeggen dat er 50 aanslagen voorkomen zijn kunnen ze net zo goed zeggen dat er 300 aanslagen voorkomen zijn. Maakt meer indruk. 😆

Reacties zijn gesloten.