Alle opportunisten verzamelen – er is ruimte bij 50plus

Als er vandaag verkiezingen zouden zijn, zou 50 Plus 24 zetels kunnen halen. Maar liefst 26% van de 50 plussers zou op deze partij stemmen, als er vandaag verkiezingen zouden zijn. Ten gevolge van deze ouderenmobilisatie zou 50 Plus momenteel de tweede partij van het land zijn, nipt voor de PvdA. De VVD zou met 28 zetels de grootste zijn. De steun voor 50 Plus komt niet uit de lucht vallen. Maar liefst 91% van de ouderen merkt persoonlijk iets van de crisis, 69% vreest dat hun inkomen het komende half jaar zal afnemen en slechts een kwart is optimistisch over de richting waarin ons land zich ontwikkelt. Dat alles blijkt uit onderzoek van TNS NIPO.

ToenLinks kan beter VroegOud gaan heten; maken ze nog een kans
Ook de overige partijen met meer dan tien virtuele zetels verliezen aanmerkelijk aan 50 Plus. De PVV daalt naar 16 zetels en D66 naar 13 zetels, terwijl de SP (18 zetels) en CDA (14 zetels) desondanks standhouden. GroenLinks zou momenteel op 2 zetels kunnen rekenen.

tns-nipo week 7_2013

5 gedachten over “Alle opportunisten verzamelen – er is ruimte bij 50plus”

  1. Dit is niet Henk “roze senior” Krol maar Henk “Marokkanenprobleem” Krol die de stemmenmagneet zou kunnen zijn. De beuk er in!

  2. @1 Dus eigenlijk gewoon een ordinaire racistische rancuneuze nicht die beweert voor een stel evenzo rancuneuze en goed in de slappe was zittende incontinente bejaarden uit ’t Gooi op te komen?
    En voor dat mensen beginnen te steigeren: met dat nicht zijn heb ik geen enkel probleem (klinkt alleen zo leuk in dit verband) maar met al het ander dat hij vertegenwoordigt des te meer.

  3. Nu meedoen met de eu verkiezingen en de volgevreten nutteloze PVVers werkloos maken.

    Geniale zet van Jan Nagel.

  4. Ik kan uit dit onderzoek veiliger concluderen, dat ouderen banger zijn, dan dat ze er daadwerkelijk onevenredig op achteruit gaan.

  5. Het is niet zo zeer het feit dat ouderen er onevenredig meer in inkomen op achteruit gaan wat veel ouderen voor een partij als deze laat kiezen; maar meer nog het feit dat er absurde asociale regel ingevoerd zijn ten aanzien van de AOW.

Reacties zijn gesloten.