Alarm: kindergebit weer vol gaatjes

Tandartsen luiden de alarmbel over het kindergebit. Er komen steeds meer kinderen met gaatjes. Er wordt gevraagd hoe dat komt. Eh, misschien een reden is de hele dag met een flesje drinken (ziet er altijd heel zoet uit) lopen? Weet het niet hoor, heb er geen onderzoek naar gedaan, maar krijg altijd kramp in mijn kaken als ik het zie.

Maar nu even terug naar probleem. Er komen meer kinderen met gebitsproblemen. De basiszorgverzekering wordt verder en verder uitgekleed. Zie het al weer voor me, arme mensen met een slecht gebit of al jong een kunstgebit en de beter gefortuneerden hebben een goed onderhouden gebit.
De tweedeling tussen arm en rijk die dit kabinet voorstaat gaat gestaag door, op alle fronten. Terug naar de goede oude tijden, van de haves and have nots.

3 gedachten over “Alarm: kindergebit weer vol gaatjes”

  1. Nu het nog kan laat ik deze week preventief alle tanden eruit trekken en neem een gebit met rode tanden, die keuze in kleur zal er toch wel zijn hoop ik.

  2. Niet alleen dat, kunstgebit moet je ook al zelf betalen, en die zijn ook een paar duizend euro. Ik ken mensen in mijn familie die daarom al helemaal geen gebit meer hebben. En dan zie je hoe belangrijk het is. Want door niet te kauwen zie je dat ze echt zienderogend minder worden, en al vroeg oud zijn voor hun leeftijd.

  3. Heb 4 jaar geleden ondervonden hoe mijn eigen peuter onder narcose twee kiezen moest laten trekken. Er is toen 0,0 onderzoek gedaan. Mijn beweringen dat het arme kind tweemaal daags gepoetst werd en zelfs geen suiker kreeg toegediend in de vorm van de Nestle babyvoeding (alle potjes, ook de hartige varianten, bleken suiker te bevatten) werden domweg niet geloofd. “Mevrouw, het moet toch ergens van komen”, was het commentaar, bij het universitaire centrum voor tandheelkunde. Ik hoop dat ze in de tussentijd misschien gedegen onderzoek zijn gaan doen. Met het gebit van mijn dochter is het inmiddels al een stuk beter.

Reacties zijn gesloten.