Ahmed Marcouch, een gluurder zoals het Nederlanders betaamt

Lodewijk Asscher kwam vorige week met het participatiecontract als antwoord op de haperende culturele integratie. Asscher heeft het niet over armoede als oorzaak, maar cultuur. Wie in Nederland woont moet behalve met zijn verstand ook met zijn hart een relatie aangaan met Nederland. Wie in Nederland woont moet meer doen dan zich alleen maar aan de wet houden en zijn verplichtingen nakomen. Wie in Nederland woont, ontwikkelt een relatie met Nederland, het land van Spinoza, het land van de individuele vrijheid. Die hoeft zelf geen homo te zijn om naast de homo te staan, en naast de jood, de moslima, de afvallige.

Ik beschouw Asschers contract als een moreel contract met burgers en instituties. Anders dan een juridische afspraak, gaat het om de mentaliteit. Een moreel contract zegt: burgemeester, ga naar de homo en vertel hem: ik zal ervoor zorgen dat jij er mag zijn’, een moreel contract zegt: ‘burgemeester, ga naar die synagoge en vertel ze: ‘ik zal er voor zorgen dat dit geen schuilplaats hoeft te zijn.’ Een moreel contract zegt ook: Nederlanders, ik verwacht dat jullie er zelf ook voor elkaar zijn, dat jullie méér zijn dan calculerende burgers. Zijn het de religieuzen die de homo’s, vrouwen, joden en afvalligen onderdrukken, ga dan de confrontatie aan met deze religieuzen. Daag ze uit: kan een homo moslim zijn? Bespreek het, discussieer het uit.

Nee, er komt geen link naar de bron van dit gezwets, u bent ongetwijfeld zelf competent uit te zoeken op welke rabiaatrechtse rioolsite dit staat.
Ahmed Marcouch aan het woord, PvdA-Kamerlid en mogelijk boegbeeld van coalitie Bruin II.
Grappig evengoed, ik heb geschiedenis van de politieke theorie op academisch niveau gehad, en dat in een tijd waarin niet bijna alles wat niet op bedrijfskunde leek er uitgehakt was. Toch was Spinoza in het geheel niet inbegrepen, die heb ik vrijwillig moeten lezen. Sterker nog, de meeste Nederlanders zullen geen flauw idee hebben wie Spinoza was. En ook al niet weten dat hij geëxcommuniceerd was uit de joodse gemeenschap, nota bene, en zijn dagen sleet als brillenslijper. Maar het maakt Marcouch niet uit, hij weet er tenslotte zelf de ballen van. Vertegenwoordiger van een partij die alleen calculerende burgers ziet en deze houding ook al tientallen jaren inmiddels bevordert. En die plotseling dat calculeren maar niets vindt.

U dacht dat we zonder Wilders als gedoger van de bruine troep af zijn?
Het ziet er naar uit dat het pas begonnen is.
Gluren of de buren wel homovriendelijk genoeg zijn en liefst aangeven als je ziet dat er iemand regelmatig blijft slapen bij de werkloze buurvrouw. Nederland. Wees er maar blij mee.

5 gedachten over “Ahmed Marcouch, een gluurder zoals het Nederlanders betaamt”

 1. Truus Marcouch moet weer excuusfiguur spelen. Och arme.

  Iedereen in Nederland moet zich aan de wet houden. Als Asscher wil dat de mentaliteit in de wet moet, dan mag hij proberen dat in de rechtspraak vast te leggen.

 2. De huisneger van het Kabinet … Hoopt waarschijnlijk op een positie in de Allochtone-Raad onder een VVD-PvdA -PVV regime , ironisch dat hij dan een soort opvolger van Asschers overgrootvader zou worden …..

 3. Brulaap Marcouch, de levende pervertering van Spinoza dunkt me zo.
  Ik zal voor wat betreft de naam van de site waar van der Kluft aan refereert een hint geven als hij mij permitteert.
  Dat geleuter van die brulaap staat op de site waar ene racistische schreeuwlelijkerd Bert Brussen genaamd aan verbonden is.
  En hoe die racistische brulaap over Marokkanen spreekt…dat zal ik hier maar niet herhalen.
  U kunt de conclusie zelf wel trekken dacht ik zo.

 4. Marcouch doet wel heel erg zijn best om het beste jongetje van de klas te zijn.

 5. Wat een bagger van Marcouch.
  Wat een analfabetisme te opzichte van de Mensen Rechten.

  Aan de hand van zijn eerdere functies zou hij beter moeten weten – dat bijvoorbeeld de Grondwet als onderdeel van de Nederlandse wetgeving de positie en rechten en plichten van de burgers aangeeft.

  Daar hoef je verder geen populistisch- totalitaire maatregelen bij te verzinnen om mensen fatsoenlijk te laten functioneren.

  Merkwaardig dat Marcouch de AntiIslam hetze als onderdeel van het gangbare Racisme en Discriminatie dynamiek helemaal verzwijgt. Aanstootgevend.

  Assimilatie contract zou mogelijk kunnen zijn, indien elke Nederlander als tegenprestatie een Acceptatie contract zou ondertekenen waarbij allochtonen, buitenlanders enz. als volledig gelijkwaardige mensen met alle rechten en plichten binnen Nederland worden geaccepteerd.

  Dit opent de weg naar een allochtoon Premier.
  Dit maakt een allochtoon Minister van Veiligheid mogelijk.
  Dit maakt een allochtoon Minister van BZ mogelijk.

  enz…

  Tot die tijd mag iedereen die een gouden baantje zoekt over de Assimilatiecontract roepen – blijft maar een totalitair maatregel die eerst door de Europese Hof voor Mensenrechten getoetst moet worden.

Reacties zijn gesloten.