Afshin Ellian de hysterische haatgek

Dark Skywise in het krapuliteitenalarm:

Prof. Dr. Mr. Ir. Afshin Ellian heeft weer een mooie kop bedacht: “Waarom moslims mogen moorden tijdens ramadan“. Waarschijnlijk bedoeld om ons nóg banger te maken voor dat ene Algerijnse gezin twee straten verderop, maar op zijn eigen parochie na leest niemand die shit van hem nog. (En al helemáál niet na zo’n titel. Raaskal, raaskal; raaskal, enzovoort. Wanneer ontslaat de universiteit hem nou eens een keer?)

17 gedachten over “Afshin Ellian de hysterische haatgek”

 1. …maar op zijn eigen parochie na leest niemand die shit van hem nog.

  Dark SkyWise ben jij een parochiaan van Elian? :mrgreen:

 2. Om in toilettermen te blijven: ik deed het licht aan en toen hoefde ik opeens niet meer.

  Ik heb voor alle zekerheid nog wel even geborsteld (lees: de laatste zin doorgeworsteld), maar van een degelijke ontlastingssessie mijnerzijds was dus zeker geen sprake.

  Of (iets beknopter): nee. 😛

 3. Ik ben benieuwd wat hij geschreven heeft. Aangezien ik niet bij hem in de parochie woon en zo ook niet te boek wil staan ga ik dat ook niet doen!

 4. Je zou trouwens maar les van zo’n gast in sociale cohesie, burgerschap en multiculturaliteit op de universiteit. En nee, ik heb nog niet op de link geklikt om het artikel te lezen.

 5. Hier ligt een wonderschone taak voor Leers.U weet wel , de kruisvaarder tegen weerloze mensen. Stuur deze gek Ellian terug naar waar hij vandaan kwam. Desnoods met de hartelijke groeten!! Zo fatsoenlijk zijn wij socialisten dan wel weer!!

 6. Luc Schreef:

  Je zou trouwens maar les van zo’n gast in sociale cohesie, burgerschap en multiculturaliteit op de universiteit. En nee, ik heb nog niet op de link geklikt om het artikel te lezen.

  Inderdaad is het feit dat hij “hoogleraar” is zorgwekkend. Je kind zal maar les van ‘m krijgen…..

  (Het zal me overigens niet verbazen dat hij binnen niet al te lange tijd ontslagen wordt. Wat hij doet kan echt niet meer. )

 7. DarkSkywise Schreef:

  Om in toilettermen te blijven: ik deed het licht aan en toen hoefde ik opeens niet meer.
  Ik heb voor alle zekerheid nog wel even geborsteld (lees: de laatste zin doorgeworsteld), maar van een degelijke ontlastingssessie mijnerzijds was dus zeker geen sprake.
  Of (iets beknopter): nee.

  Hmm… volgens mij heb je je er van gedistantieerd omdat de stank gewoon niet te harden was.

 8. Wat een gel*l. Volgens mij gaan christensoldaten ook gewoon door met christelijke feestdagen en aten/eten katholieke soldaten in oorlogstijd ook vrijdag niet alleen vis. De man spoort niet en kan zich zo aansluiten bij de PVV als fractoelid. Maar inderdaad het erge is wel dat hij doceert. Wordt tijd dat mensen zijn lessen gaan mijden. En dat hij wegens wanprestatie ontslagen wordt. Als een rechter geen recht kan spreken als hij lid van de PvdA is, dan kan een zo overtuigd Wildersist geen mensen onderwijzen. Dus Ellian, wegwezen.

 9. @8
  Uitstekend geformuleerd.
  Ik sta nog steeds verbaasd dat Elian nog steeds z’n vak van hoogleraar kan uitoefenen.
  Eén van onze dochters studeert in het vakgebied waar ze, als ze in Leiden zou studeren ongetwijfeld te maken zou krijgen met Elian. Onze dochter is 35 jaar en best in staat zelf na te denken maar wat moet je met kinderen van een jaar of 18 à 20 jaar? Die zijn makkelijk te beïnvloeden (hoe recalcitrant ze zich ook graag willen voordoen)
  Ik heb een aantal jaren geleden lekker kunnen discussiëren op Elsevier. Een blad waar ik ook ooit abonnee van ben geweest. (verdenk me niet van rechtse sympathieën. Volkskrant, Trouw, Vrij Nederland en nog wat kranten hoorden (en horen) ook in het rijtje thuis)
  Ik kreeg soms meer reacties op mijn reacties op Elian dan Elian zelf kreeg.
  Meestal was ik een leugenaar en een oplichter, iets wat ik niet ontkende. Je kunt wel aan de gang blijven.
  Echter wat ik deed was dat ik bij een aantal dingen waar Elian over schreef aantoonde dat hij een dikke leugenaar was die de titel “hoogleraar” niet waardig was.
  Het betrof ook een aantal zaken die me ook persoonlijk raakten. (Ik ga hier verder niet op in) Het leverde me een ban op die tot op de dag van vandaag nog steeds geldt. Ik kan niet reageren op de site van Elsevier.
  Eén van onze schoondochters is een Iranese die in dezelfde tijd als Elian gevlucht is uit Iran.
  Zij ervaart (niet heel veel overigens; ze is Groningse) wat mensen als Wilders en Elian veroorzaken.

  In de herhaling…. het is onbegrijpelijk dat iemand als Elian z’n vak gewoon kan uitoefenen. Hij is onderwijzer/leraar en natuurlijk mag hij een mening hebben. Echter zijn mening is gestoeld op een groot aantal leugens en bedrog die voor een groot deel van hemzelf afkomstig zijn. Hij kan zich dus niet beroepen zoals veel Wilders-aanbidders doen op wat ze voorgelogen krijgen van hun Geestelijk Leider Wilders, maar is er zelf verantwoordelijk voor.

 10. @9 Ben ik helemaal met je eens. De man mag vinden wat hij wil (zou dat overigens direct bij de politie moeten brengen), maar die meningen horen niet thuis in het onderwijs.
  Springt nog een vergelijking op. Wat als er een leraar is die gaat verkondigen dat de aarde plat is? Die kan toch ook niet lang blijven?
  Overigens snap ik ook de op zwaar christelijke ideeen gestoelde scholen niet, hoe kun je in deze tijd nog leren (verkopen) dat de aarde slechts 6000 jaar oud is omdat een stelletje oude baarden dat zo hebben uitgerekend aan de hand van een geschiedenis verhalend boek (bijbel).

 11. Keira Schreef:

  Overigens snap ik ook de op zwaar christelijke ideeen gestoelde scholen niet, hoe kun je in deze tijd nog leren (verkopen) dat de aarde slechts 6000 jaar oud is omdat een stelletje oude baarden dat zo hebben uitgerekend aan de hand van een geschiedenis verhalend boek (bijbel).

  Eens, maar dat is op zich niet zo schadelijk.
  Ik heb jarenlang verkering gehad met een Jehova-getuige deerntje die van mij onmiddellijk aannam dat de aarde toch wel rond was, ook omdat ze dat van anderen had gehoord, maar heel tevreden was met wat haar ouders haar vertelden. M.a.w. ze kon uitstekend leven met beide opvattingen. (Haar vader overigens had er geen begrip voor. Hij heeft geprobeerd om z’n dochter in de eerste plaats om zeep te brengen met mij als toegiftje erbij. Anders gezegd, volgens zijn (Christelijk) geloof was zijn dochter een bedreiging voor de rest van z’n gezin en andere geloofsgenoten omdat ze met mij omging (ik ben atheïst) meer dus nog dan dat ik als een bedreiging werd gezien. Een sympathieke boom die ons al jarenlang welwillend onderdak bood als we elkaar zoenden sprong voor ons toen pa ons met z’n wagen wou doodrijden. (Het kan overigens ook andersom zijn geweest. Dus dat wij achter de boom sprongen maar in de consternatie heb ik niet op die details gelet. )

 12. Ellian geldt in Leiden best wel als een rariteit, hoor. Toen er bv. een actualiteitencollege was nav de beslissing om Wilders te gaan vervolgen, was Ellian niet aanwezig. Dat viel natuurlijk op, en de vrolijke toon waarop dat aan de orde kwam (“He waar is Ellian eigenlijk?” – “Die moest zich helaas excuseren.”) en het daarop volgende gegrinnik in de zaal spraken boekdelen. Ook de meeste van zijn standpunten, zoals het willen verruimen van de meningsuiting tot aan oproepen tot geweld, vindt men dolkomisch.
  Het probleem is eigenlijk dat de media zulke types serieus nemen.

 13. Efshan Elian is ontvlucht uit Iran omdat hij Christen wilde worden(wat hij gewoon allang was) en omdat het gevaarlijk werd zegt hij ontvluchtte hij Iran.
  Nu hij hier is wil hij de Christenen beschermen tegen de Moslims….Maar gekke Efshan de Christenen en de Moslims hebben geen probleem met elkaar HIER,dat probeer jij nu wel te veroorzaken met je gestook!
  En waarom bleef Efshan niet in Iran vechten/strijden voor gelijkheid tussen Moslims en Christenen?Hij vecht in Nederland een kwestie uit die in Iran volgens hem zo erg is maar doet het HIER? Terwijl er hier geen probleem tussen christenen en moslims is.Wat Efshan wel graag wil.

  Ook Jahmi vecht zijn frustratie uit Iran HIER uit,ook Ayaan vocht haar frustratie Hier uit en niet in Somalie of Kenia…Gaan wij als Nederlanders dan in Spanje of Zweden onze politieke standpunten uitvochten ofzo? en dan de Spanjaarden en Zweden tegen mekaar opjutten en er geld aan verdienen op de kop toe?

 14. Wat voor “lesstof” geeft Efshan eigenlijk op de universiteit? tenminste waarvoor is hij aangenomen om welke materie te behandelen dan?
  Oja weet men nog toen De Erasmus Universiteit onder druk van politiek en gemeente ambtenaren de Professor Ramadan ontsloeg? want hij was te links en moslimgezind.

 15. Hij is een van de vele Burkianen die ttv rector magnificus Douwe Breimer zijn aangesteld. (De Burkestichting zetelt in hetzelfde gebouw als de rechtenfaculteit.) Maar niet alle rechtenstudenten krijgen les van hem, het ligt eraan wat voor pakket ze kiezen.

 16. Het is zielig -maar tegelijkertijd beangstigend- om te zien hoe zo’n zieke man de werkelijkheid ervaart. Zo iemand moet je tegen zichzelf beschermen en gedwongen laten opnemen.

  Hij weet immers met de vrijheid die hem geboden wordt in een westers land als Nederland volstrekt niet om te gaan.

Reacties zijn gesloten.