Actievoerders Sociale Werkplaatsen bij VNG gearresteerd

Nee zeg, stakingen of bezettingen, dat kunnen we niet hebben hoor, in participerend neo-liberaal Nederland. Bek houden en doorwerken. Als sociale werkplaatser moet je natuurlijk al helemaal je mond houden, je bent immers nauwelijks meer dan een bijstandslabbekak die jouw werk nu helemaal gratis moet doen. En als je niet luisteren wil word je gewoon gearresteerd. Het moet namelijk niet zo zijn dat acties degenen op wie ze gericht zijn ook echt raken, dan is het hek van de dam natuurlijk. Even herrie maken met petjes en toetertjes en dan weer braaf optiefen, zo mag men actie voeren tegenwoordig.

Volgens de FNV heeft de VNG laten weten de lonen nooit meer te willen verhogen terwijl de sw-medewerkers belangrijk en goed werk doen. (nu.nl)

Ja hoor eens, wie heeft er ooit gezegd dat belangrijk en goed werk ook goed betaald moet worden? De eerste de beste bedrijvenvernietigende hedgefundklootzak graait honderd keer zoveel binnen als de onmisbare vuilnisman, straatveger, schoonmaker, verpleegster, leraar, brandweerman of willekeurig welk ander uiterst nuttig beroep dat u kunt noemen.

Participeren zult u! Laat het geld verdienen nou maar over aan mensen die daarvoor doorgeleerd hebben.