Aboutaleb ziet de zwarte horden komen

Duizenden, honderdduizenden die nu in ellendige omstandigheden verkeren, dreigen als tsunami Nederland te overspoelen en dan liefst de grote steden.
PvvdA-burgemeester Aboutaleb van Rotterdam weet het zeker:

Tijdens een recent bezoek aan de Bulgaarse hoofdstad Sofia schrok Aboutaleb van wat hij er aantrof. ‘Daar leven in Roma-wijken duizenden mensen in erbarmelijke omstandigheden. Als die mobiel worden en naar mijn stad komen, is de ellende niet te overzien.’

Laat de ellende lekker daar blijven, vindt Aboutaleb. Het soort PvdA-er dat met graagte een interview afgeeft aan een Onnoembaar Weekblad.

16 gedachten over “Aboutaleb ziet de zwarte horden komen”

 1. Boer Ahmed zoekt geld. Dit wekt nauwelijks verbazing, maar dat maakt het niet minder schandalig.

 2. Het Polen-meldpunt was toch een schande?
  Een PvdA-burgemeester die toegeeft dat er sprake is van overlast

  De reacties onder het artikel zeggen genooeg. Weer een PvdA-bons die stiekem van Leefbaar Rotterdam lid blijkt te zijn. (Van de PVV kan niet, daar is er slechts plek voor één.)

 3. 500.000 Roma en Sinti werden tussen 1933 en 1945 vermoord.
  Op 24-okt-2012 werd een Monument voor Roma en Sinti in Berlijn geplaatst,

  Lees echter over de “controverse” in Duitsland waar Aboutaleb ook mooi duiten in de zak gooit:

  [ Bundesinnenminister Friedrich hatte auf dem CSU-Parteitag am Wochenende Asylanträge von Menschen aus Serbien und Mazedonien als nicht akzeptabel bezeichnet. Diese Menschen wüssten, dass sie die deutschen Asylkriterien nicht erfüllten. “Das ist ein Ausnutzen unseres Systems und ich nenne es Missbrauch”, hatte der Bundesinnenminister gesagt. ]

  http://www.sueddeutsche.de/politik/jahre-nach-kriegsende-denkmal-fuer-die-ermordeten-sinti-und-roma-wird-eingeweiht-1.1504516

 4. Helemaal ongelijk heeft hij niet er was pak weg een maand of twee geleden een stuk over de duitse steden dusseldorf en nog een stad daar vlakbij ,kan even niet op de naam komen .Daar schijnt men vreselijke last te hebben van de romas er zijn al gedeeltes van wijken ingenomen te zijn ,en er is een grote overlast diefstal en intimidatie van de bewoners .Het aantal winkeldiefstallen is schrikbarend gestegen enz enz .Zij schreven ook nog dat justitie machteloos staad .Dus ook daar heeft men ondervonden dat het openstellen van de grenzen geen goede beslissing is geweest

 5. Ach , t ” ik ben absoluut geen PVV’r ” de vries vind dat Aboutaleb wel wat gelijk heeft , T , toch .. Deze Roma hebben gewoon het recht hier naartoe te komen , voor de Nederlanders ze massaal aan de Duitsers verraadde ( Percentueel veel meer Roma vermoord dan Joden ) en voor de gesloten grenzen van de koude oorlog kwamen ze hier ook gewoon …

  Moet ik mijn blik eens over de grens laten schijnen t’ ??? wat zie ik dan ?? Allemaal bruine rot-Roma die zich niet aan de regels voor nette witte ons soort mensen houden ??? most toch niet magge .. ??

 6. Hetgeen ik bedoel met over de grens kijken .Is dat u eens bij lijfe de grens over moet gaan ,en niet alleen naar u liue buurman kijken ,als u reist en zeker richting ex oost europa gaat u mischien wakker worden .Kan u zeggen het is een aanbeveling .

 7. @8:

  O ja joh? Wat hebbie dan met eige lijf gezien daaro? Naar mijn buurman kijke doet ik niet meer. Engerd is dat nammeluk. U komp uit Lamburg he? Zeggen ze altijd U.
  Alsof ze dan netjes zijn. Maar ondertussen.

  In Emmerich was er niks aan de hand, moet ik nog verder? Durf ik niet.
  Messgien Wilders een Roma en Sintimeldpunt laten make? Polen was tog wel goed he? Jouw voorstel van een volksgeregd hoe is ut ermee?

 8. @8 Paternalistisch gezever .. Zolang ik niet met u ogen kijk zie ik ook geen üntermenschen .. Net zoals ik ook geen üntermenschen zag in de USA ghettoes waar ik met kinderen werkte … Of in Marokko waar mijn echtgenote vandaan komt ..De fout zit in je oog ( Arabisch gezegde ) U pretenedeerd links te zijn ( en ik zie echt niets anders dan Pretenties en wat gebrabbel over dooie familieleden ) maar verder allerlei type PVV prietpraat , De Pot druip wat erin zit ( Perzisch spreekwoord ) en wat druipt t de vries : Pvv Praat ..

  De Ghetto’s met Roma en Sinti in het Oostblok zijn door discriminatie veroorzaakt en door Nationaal- Communistische regeldrift die , in navolging van eerdere als dan niet goedbedoelde controleprojecten deze mensen het recht op rondreizen ontnam … Als je nooit in aanmerking kom voor een baan vanwege het verkeerde kleurtje , en geen of een heel klein uitkeerinkje krijg is de stap naar misdaad snel gemaakt … de stap terug is veel moeilijker …

 9. Urban warrior Ahmed Aboetaleb heeft ontdekt dat de 5e colomne drie hunderd duttend mensen betreft en wil het beperken met alle gevolgen van dien.

  Of gewoon poen binnen slepen.

  Poen is lekker, moet je gewoon een probleem aanwijzen en bij Brussel met opgehouden handje komen en vooral snel doen want Wilders wil Europa afschaffen en dan heb je geen plekje meer om poen te vragen voor je verzonnen probleem, weetjewel.

  Die luitje zijn toch daar in die grijze OostBlok landen?

 10. Na nogmaals lezen moet ik mijn eerdere opmerking (#2) wat nuanceren. De stijl waarin het stuk is gesteld, is niet fraai, maar dat ligt wellicht aan de journalist van het blad. Daardoor werd ik wat op het verkeerde been gezet.

  Aboutaleb wil geld van Brussel. Als er bezuinigd wordt op de gemeenten, probeert hij van elders geld te krijgen. Dat is niet de manier om het probleem op te lossen, maar hij zegt in ieder geval niet dat de grenzen eigenlijk dicht moeten blijven of iets dergelijks.

  Zijn insteek is wel opportunistisch. Brussel gaat helemaal niet over dergelijke stedelijke problematiek. Dat is nu echt iets waar op de eerste plaats een lidstaat verantwoordelijk voor is. Subsidiariteit, weet je wel.

 11. Naaah, gewoon gemiste liberale kans voor onze Urban Warrior.

  Hij zou maar een telefoontje naar ondernemend VVD moeten plegen en vertellen: ” Heb net grote hoeveelheid supergoedkope arbeidskrachten op de kop getikt. Ze vragen niet veel, kunnen op de hoek van een straat in een kartondoos slapen en moet je ze alleen ’s ochtends met de arbeiders busje ophalen en weer ’s avonds terug brengen, ja?
  Zullen we maar iets gaan organiseren?
  Dan hoef ik niet meer Brussel op te bellen! Winst-winst situatie zoals jullie ervan houden, weetjewel!”

 12. Vind de sgreifsteil van t de vries ( god verhoedde dat die man Teun heet of aan Teun verwant is ) te Zuid Afrikaans om na te doen , daarnaast is hij misschien oprecht semi-Analfabeet , daar spot ik niet mee …… ( meestal .. op dagen dat ik moreel sterk ben …. incidenteel dus 🙂 )

 13. Over de ellende in Bulgarije mag zo’n smerige asociaal democraat niet klagen. De Bulgaarse ”Socialistische” Partij ( collega’s van de PvdA ) hebben jaren lang daar neoliberale politiek gevoerd. Veel ouderen in Bulgarije snakken naar de tijden van het stalinisme. De jeugd van het land is niet bekend met de sociale voorzieningen die de stalinisten boden, die kennen alleen het totalitaire verleden.

  Maar de sociaal democratie heeft van Bulgarije geen sociaal land gemaakt. De Bulgaarse ”Socialistische” Partij was net als de PvdA verantwoordelijk voor neoliberale afbraakbeleid vanaf 1995. Een rechtse asociaal democraat is die Aboutaleb.

Reacties zijn gesloten.