Aartscorrupte wooncorporatie – een pleonasme?

De grond werd in 2006 door een familie voor 130.000 euro verkocht aan een investeerder. Deze verkocht de grond zes maanden later voor het zevenvoudige bedrag (897.000 euro) door aan woningcorporatie Thuisvester. Directeur Jan Pooyé van Thuisvester zette zijn handtekening onder de deal.

Uit onderzoek van deze krant blijkt dat een van economische eigenaren van de verkochte grond Jacco Snepvangers was. Hij is directeur van aannemer Van Agtmaal, een dochterbedrijf van VolkerWessels. Van Agtmaal bouwt regelmatig voor Thuisvester. Samen hebben ze een projectontwikkelingsmaatschappij.

NRC-Handelsblad over de aartscorrupte wooncorporatie Laurentius.
Of moeten we aartscorrupte wooncorporatie inmiddels maar tot pleonasme verklaren?

Grappig: op de site van Laurentius heet het nu:

Laurentius voorziet in betaalbare huisvesting. Veiligheid en leefbaarheid zijn aan deze huisvesting gekoppeld. Met het oog op de toekomst investeert Laurentius in het bijzonder in de woondienstverlening aan senioren.

Een week geleden las niemand minder dan Youp van ’t Hek hier nog:

Laurentius is een sociaal betrokken woningcorporatie in Breda. Van oudsher richt Laurentius zich vooral op het bouwen van betaalbare huurwoningen. Tegenwoordig leggen wij het accent ook sterk op leefbare wijken, duurzaamheid en seniorenhuisvesting.

Helemaal onbeschaamd is men dan ook weer niet bij zo’n maffioos geval.

1 gedachte over “Aartscorrupte wooncorporatie – een pleonasme?”

  1. Dit zijn de gewone maffia-trucjes van de bouwmaffia.

    Een stukje grond of gebouw wordt voor zeer klein bedrag gekocht waarna het snel van handen wisselt voor veel hogere bedrag. Het is gewoon een-tweetje tussen mensen die in de branche zitten. Alleen de top van de ijsberg.

    Lekker graaien.

Reacties zijn gesloten.