Aap in Italiaanse regering

Een orang-oetan maakt deel uit van de regering Letta in Italië.

De van afkomst Congolese minister van Integratie, Cecile Kyenge, krijgt te maken met de ene na de andere racistische uitspraak aan haar adres.

De Italiaanse senator Roberto Calderoli – van de anti-immigratiepartij en aankomend zusterpartij van de PVV, Lega Nord – zei bij een partijbijeenkomst: “Ik hou van dieren – beren en wolven, zoals iedereen weet – maar als ik de foto’s van Kyenge zie, moet ik meteen denken aan de gelijkenissen met een orang-oetan.” (Joop)

Wilders heeft nog heel wat glad te strijken wil hij populistisch rechts min of meer op een lijn krijgen.

4 gedachten over “Aap in Italiaanse regering”

 1. Van de PVV facisten op nujij.nl en op geenstijl mag je de PVV hier niet aan linken. GS lees ik niet meer net als Elsevies. Ik wilde tot nu toe nog wel eens lezen wat de vijand dacht maar wat je er leest is echt om te kotsen. Zeker nu de feiten tegen hen zich iedere dag in het nieuws manifesteren. Maar daar zijn ze blind voor. De feiten. Walgelijk weer die extreem rechtsen. Haat angst liegen en pure domheid is hun style.

 2. @1, doe jezelf een plezier en beschouw ‘zullie’ niet als “vijand”. Maar eerder als een stel domme kinderen – zelfde niveau. Nergens voor nodig om deze als “vijand” te zien.

  Die paar trieste trolletjes, die zich met hun vele https://nl.wikipedia.org/wiki/Kloon_(internet) op het internet bevinden, komen zichzelf wel tegen. Of Justitie, zoals inmiddels ook al meermalen is gebleken. Querulanten leven niet lang, digitaal dan.

 3. @2 Vijand….. mensen met rascistische overtuigingen zijn in ieder geval niet de mensen waarmee ik vrienden ben of zou willen worden tenzij ik ze zou kunnen laten doen inzien dat ze fout bezig zijn.

  Domme kinderen… helaas zitten er ook “volwassen” exemplaren tussen die weldegelijk haten. Ik geef alleen maar aan dat bepaalde sites een magneet zijn voor hele enge mensen die wellicht misleid en gedreven door angst hele domme dingen willen, doen of zeggen.

  Maar bedankt voor je point of view. Ik zal het me ter harte nemen.

 4. Het is de Lega Nord die achter deze soort uitspraken staat.
  Regeringspolitiek.

  Ik wees al lang op het feit dat men in Zuid-Europa durft dingen te zeggen.

  Nu het moeilijkste moment voor de xenofoben op eigen bodem: dat je van alles mag roepen impliceert op zijn beurt dat je als ruilmunt in je gezicht krijgt geroepen “fascist dat je bent”!.

  Mensen op straat in Italië durven als antwoord openlijk tegen de Lega Nord en consorten “fascisten” te roepen.
  Dat wat in Nederland nog niet toegestaan, of gebruikelijk is.

  Niemand durft openlijk in de Tweede kamer tegen Wilders “fascist” te roepen.

  Dit is het verschil.

Reacties zijn gesloten.