Aanslag in Istanboel heet gepleegd door man uit Saoedi-Arabië (Geactualiseerd)

Toen ik hoorde van de aanslag in İstanbul, die in wat steeds wordt aangeduid als de “toeristenwijk” is gepleegd, vroeg ik mij af of die had plaatsgevonden bij de “heidense symbolen” – de koloniale buit van het Oostromeinse Rijk op het Hippodroom, At Meydanı, Paardenplein op zijn Turks. Jawel, de doden liggen aan de voet van de obelisk van Thoetmosis, zie je op de foto’s.

Die bouwsels hebben het christelijke Byzantium en het islamitische Ottomaanse/Turkse Rijk doorstaan en zouden dus een doelwit kunnen zijn van het nieuwe kalifaat met zijn nieuwste inzichten over wat kapot moet. En wie. Tien doden en vijftien gewonden tot nu toe.

Erdoğan heeft nu gezegd dat de aanslag is gepleegd door een Syriër. Het betreft een zelfmoordaanslag. De schuld wordt dus (vooralsnog?) niet op de PKK geschoven.
Wij wachten af.

Update: bij de aanslag zouden 10 mensen om het leven zijn gekomen, allen toeristen. Negen van de tien slachtoffers  zijn volgens de laatste berichten afkomstig uit Duitsland.

De Turkse autoriteiten hebben de naam van de dader inmiddels vrijgegeven. Het zou gaan om de 27-jarige Saoedi Nabil Fadli. Fadli zou recentelijk via Syrië Turkije binnengekomen zijn.

1 gedachte over “Aanslag in Istanboel heet gepleegd door man uit Saoedi-Arabië (Geactualiseerd)”

  1. Pingback: Turkije arresteert 68 leden van ISIS | Krapuul

Reacties zijn gesloten.