Aandachtshoerderij

Mijn buurvrouw kan je dus niet bereiken met Pauw en Witteman. Mijn buurvrouw kan je dus niet bereiken door middel van een krant. Mijn buurvrouw kan je dus niet bereiken met een folder. Hoe je mijn buurvrouw wel kan bereiken is door heel, heel veel herrie te maken. Geert Wilders weet dat. Het grootste deel van zijn achterban is alleen te bereiken als je heel veel heibel maakt. En Geert weet hoe je herrie moet maken. Dat is zijn specialiteit. En wij zijn er weer eens ingetrapt.

Hoe de PVV werkt
Ik leg het nog maar eens uit. Geert is in het gat van de politieke markt gedoken. Onderbuikgat was nog beschikbaar. Dus selecteerde Geert 23 onderbuikspecialisten in zijn fractie. In de morgen zitten ze bij elkaar en ze nemen de kranten en de situatie door. “Hoe gaan we vandaag herrie maken jongens en meisjes?” Fitna uitgewerkt, bedreigingen nemen af, straatterroristen werkt niet meer, rechtszaak afgelopen, moslimgeleuter slaat niet meer aan. Wat nu? Er staat wel wat in de krant over skimmen en luidruchtige Polen en zo. “Misschien is dat wat. Wie heeft er een idee?”.

Denk je nou echt dat de PVV iets om Nederland geeft? Herrie is aandacht en aandacht zijn zetels en zetels zijn geld. Meer is er niet. Of dacht je dat ze bij de PVV geen grafieken kunnen lezen (nee, ik heb het even niet over Lilian Helder!) Dacht je dat als hij het had over Islamisering, dat hij dat zelf geloofde? Miljoenen moslims die Europa over willen nemen, haha. Volgens een undercover stagiaire zaten ze te lachen omdat hun achterban het geloofde.

Als je maar je zakken kunt vullen. Dat kan zolang de wereld maar over je heen valt, dan is er herrie en dan is het doel bereikt. Vooral als het buitenland zich ermee gaat bemoeien, zoals de president van Turkije of de Oostelijke landen. Mooier kan je het niet hebben. Zelfs mijn buurvrouw zal dit opvallen. Ze wilde SP gaan stemmen, maar zit nu weer bij de PVV. Want ze vallen niet voor niets allemaal over hem heen. Dan zal hij wel gelijk hebben.

Rutte
Rutte heeft dit natuurlijk wel door en zijn strategie is al enige tijd om hem te negeren. Iedere aandacht is herrie en dat moet je niet willen, want daar vaart de PVV wel bij. Tevens heeft hij de PVV nodig om zonder slag of stoot zijn programma uit te kunnen voeren. Maar nu had hij wel moeten reageren. Door nu niet te reageren, ontstaat er ook bijzonder veel herrie en komt hij er als een loser uit.

De website
Bij die dertigduizend reacties, zitten er vier van mijn buurvrouw. Die heeft namelijk ook eens een Pool gezien, zoals ik ooit beschreef bij de aanleg van glasvezelkabel. (nu ik dit oudere artikel nalees, krijg ik de indruk, dat ik degene ben die Wilders op het idee heb gebracht). Van de week moest ik nog bij haar komen kijken hoe scherp haar beeld was.

De overtreffende trap
Maar ik geef Wilders mijn felicitatie. Het is hem weer gelukt en we zijn er weer ingetrapt. Ook ik heb weer gereageerd. Alleen wordt het wel steeds moeilijker om iets nieuws te bedenken. Op een gegeven moment houdt het natuurlijk op.
Maar het kan nog aandachtshoeriger hoor. Stel je gaat met de fractie naar de grens. Om de grens te sluiten, ga je met de fractie op de weg liggen. Man wat een aandacht zal je dan hebben! Nee, niet jij Geert. Voor hetzelfde geld vergeet er iemand te remmen. Je neemt natuurlijk Lilian Helder en Hero Brinkman. Tenslotte hebben die je tegen gesproken.

PVV en SP
Om het evenwicht enigszins te herstellen, wil ik ook nog even iets schrijven over extreem links. Ook de SP vindt dat Polen moeten opzouten. Vindt de PVV dat omdat Polen fout parkeren en herrie maken (aandachtshoeren), vindt de SP dat omdat internationale solidariteit wordt misbruikt door werkgevers om goedkoper te werken en dus meer winst in hun eigen zak willen steken. Verschil is dan wel dat de SP een punt heeft en de PVV kotsneigingen veroorzaakt. Oh ja, dat was de bedoeling ook.

7 gedachten over “Aandachtshoerderij”

 1. Ja jij spot er maar mee, maar verdomme!!! er was zojuist op het nieuws dat de VS hun kernwapenarsenaal willen terugbrengen van 1800 naar 300 raketten. En dat terwijl Iran (hartstikke islamitisch) bezig is om duizenden van die dingen te maken. Stiekem weliswaar, en er is nog steeds geen bewijs van gevonden maar laten we niet vergeten dat dat ook met de massa’s vernietigingswapens is gegaan. Die zijn nog steeds niet gevonden maar ondertussen zijn al meer dan 4500 Christelijke Amerikaanse soldaten om het leven gekomen daar in dat verschrikkelijk land.

 2. “Geert is in het gat van de politieke markt gedoken. Onderbuikgat was nog beschikbaar.”
  Bron van dit probleem is je buurvrouw en haar soortgenoten, ook al wordt de PuhVeeVee opgeheven door Haatkuifje omdat hij 0 zetels heeft dan komt er iemand anders die nog beter dan Haatkuifje in dat riool onderbuik gat kan duiken.
  We hebben hier te maken met mensen die altijd ontevreden zullen zijn en het maakt niks uit wat we doen, ze zullen altijd klagen en kankeren (neemt u mij niet kwalijk voor dat woord).
  Ik heb dat soort figuren omgedoopt tot:
  Chronisch Ontevreden Zeurende Aandachtshoeren: COZA.
  Beste oplossing lijkt mij is een onafhankelijk Limburg: COZAstan, wat COZAs zullen neit stoppen met klagen neht voor de anderen verpesten, geef ze hun riool en laat ze lekker in hun riool zwemmen, ik geloof niet dat je een COZA kan veranderen in een normaal mens.

 3. Sorry, maar een beetje onmin met Limburg is op zich wel geinig (en begrijpelijk), maar wat @2 hier (andermaal) presteert is goor (en neigt naar racisme). Leuk zoiets…

 4. Ha ha ha, SalonSocilist , ik had al langer een afkeer aan het gedweep met GW”. politiek opgedaan.
  Misschien heb ik het gemist maar volgens mij is ”pooltje pesten” blubber , als passend vervolg op moslimpje pesten, blubber , nog niet geintroduceerd; ik snap er dus weer niets van .
  Iets anders moge zijn dat EU parlement Mc Rutte over Mc Wilders “‘fair is foul and foul is fair” meldpunt op 13 mrt in levnde lijve wil horn spreken.
  Wie weet er wat neerlands MP martkman als gepast gehoor aan Strassburg terug zal geven?
  Ik ben benieuwd…
  Ik zie de Brusselse club als een markt lobby club van ópduikende fluisterdoor raadsels waar haar burgers het ter onraadseling mee hebben te doen..
  Rutte1 heeft bij die club m.i. niets te verliezen.

  Of zou het dat Strassburg genoeg met het hof vanGeneve heeft , ik las nl op de VK -ik heb de link niet meer- dat GW.s laatste actie voldoende juridisch stof biedt om onder rassendisciminatie te vallen, cq. er een zaak over te wagen valt?
  Zo ja , uit wiens naam zou dat dan aanhangig gemaakt kunnen worden, zou het in de maak zijn ?
  En kan Rutte een mogelijke zaak tegenhouden door in Strassburg zelf zijn verhaaltje over gedoog heeft niets met neerlands kabinets beleid te maken , af te steken ?

 5. “Stel je gaat met de fractie naar de grens. Om de grens te sluiten, ga je met de fractie op de weg liggen. Man wat een aandacht zal je dan hebben!”

  Het excuus van de poolse trucker die ze doodrijd: “sorry, ik zat maar een fractie te ver naar rechts”

 6. Het MP antwoord dat ik zocht lijkt al meteen gegeven en ik mijn tijd meijdele hoop verdaan?

  Laatste bericht
  Premier Mark Rutte is bereid op 1 maart met voorzitter Martin Schulz van het Europees Parlement te praten over de Europese kritiek op het Polenmeldpunt van de PVV.

  Dat zei hij donderdag na een gesprek met zijn Tsjechische collega Petr Necas.
  Het Europarlement heeft Rutte uitgenodigd om op 13 maart in een plenair debat te verschijnen, maar daarover wilde de premier donderdag niks zeggen. De afspraak met Schulz stond overigens al gepland.

  MP Rutte gaat op 1 maart op de Brusselse lobby club afdeling spreken ?

  Eerder nu.nl bericht ging over Straatsburg waar je volgens mij voor het hof van geneve moet zijn. :

  De Europarlementariërs roepen premier Mark Rutte op naar Straatsburg te komen om ”zijn stilte over dit punt” te verbreken en het standpunt van de regering te verduidelijken.

  Zou het dat de Strassburg oproep al fluister de fluister is vervallen?.

 7. ” Maar ik geef Wilders mijn felicitatie. Het is hem weer gelukt en we zijn er weer ingetrapt. ”

  Ik hoop hierbij dat je jezelf en je verjaardagsvrienden bedoelt die steeds op PVV stemmen, want ik heb PVV al jaren geleden helemaal door.
  Hoe dat?
  Heel simpel, aan de hand van het gedrag en uitingen van hun electoraat.

  Daarom vertel ik al die jaren dat niet Wilders het probleem is, die gewoon een goedkope volksmenner is, maar zijn electoraat (wat Alexander weer niet kan snappen want Alexander denkt dat ze maar ff iets verkouden zijn, natuurlijk).

  Ben ik het ook niet mee eens dat rabiate, irrationele haat “een gat in de markt is” – het is onmenselijk qua stelling want het valt onder aandoeningen die door de medische wetenschap goed aan te pakken zijn, vooral de psychiatrie en psychoanalyse.

  Alles bij elkaar geteld – duurt het jaren maar het schijnt dat je langzaam jij ook het goede weg zal vinden.

Reacties zijn gesloten.