Aandachtshoer Hiddema speelt voor heilig boontje

Het is toch niet te geloven hoe het pedante, ik ben van het vrije woord maar niet voor een ander mannetje Hiddema, als een heilig boontje de coulante ridder speelt.

In een verklaring laat Hiddema woensdag weten “geen belang meer te hebben bij een rectificatie, omdat ieder weldenkende lezer de boodschap inmiddels begrepen heeft.”

Punt gemaakt
Hiddema zegt dat hij dankzij landelijke media-aandacht zijn punt gemaakt heeft en daarmee zijn doel bereikt. Namelijk: dat het woord ‘louche’ met betrekking op zijn persoon onrechtmatig is.

bron

Waarschijnlijk hoopt aandachtshoer Hiddema hiermee een Hoger Beroep te ontlopen, want het is aannemelijk dat een hogere rechter het vonnis vernietigt.
De uitspraak is een ernstige en niet gewenste beperking van de vrijheid van meningsuiting. Ruben L. Oppenheimer en De Ster vinden dat het vonnis van de rechter het recht op satire inperkt.

In een tweet en op facebook meldt Oppenheimer:

Kans dat ze de zaak winnen is groot. Immers de artistieke vrijheid is mede door uitspraken van het Europese Hof voor de rechten van de mens erg groot.