Aan wie raakten we Nederland eigenlijk kwijt?

“We gaan er gewoon voor zorgen, dames en heren, dat we dat prachtige land weer teruggeven aan de Nederlanders, want dat is ons project!”, zei premier Mark Rutte op de verkiezingsavond. Farid Azarkan, de voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, vraagt zich af aan wie we Nederland in de loop van de tijd eigenlijk zijn kwijtgeraakt.

“Ga je het bij je collega politici halen. Vrees van niet. Sterker nog, je hebt Limburg, en Brabant aan de PVV verkwanseld. Sprak jij de toezichthouders van banken en woningbouwcorporaties aan? Zij hebben tenslotte vanuit een licht comateuze toestand toegestaan dat bestuurders zich schaamteloos konden verrijken ten koste van de gewone man. Nee, waarschijnlijk ook niet. Teveel ex-politici van de VVD die leuk meedraaien in die carrousel.” Of: “Doelde jij wellicht op de buitenlanders?”.

Blijkens de reacties was dat ongetwijfeld het geval. Maar waarom zei Mark dat dan niet?

1 gedachte over “Aan wie raakten we Nederland eigenlijk kwijt?”

  1. Ik vind de uitspraak van Rutte van het ranzige soort doorgekookte spruitjeslucht. Niet te harden gewoon. Begint in mijn ogen steeds meer op xenofobie te lijken.

    Die man is echt schaamteloos. Op de avond dat hij feestvierde en dit soort uitspraken deed zaten drie Nederlandse militairen vanwege de scoringsdrift van Rutte c.s. in Libië vast.

Reacties zijn gesloten.