A la recherche du temps perdu in Nijmegen

Deel van het namenmonument van bij het bombardement van 22 februari 1944 omgekomenen, met zoveel mogelijk foto’s. Plein 1944
“Weet jij hoe het met Betsy verder is gegaan?” De laatste kans bij de laatste persoon die misschien iets kon weten over mijn eerste vlam. Nee, zij wist het niet. Een week later was zij dood. Deze Betsy lijkt op mijn zus in haar jongste jaren. Kleding, haardracht en misschien ook blik maken door de fotografie personen tot tijdsbeeld. Rust zacht, allen van Plein 1944.
Wat een verschil met een jaar geleden. Zo’n zomerse verjaardag heb ik nog nooit gehad. Ironisch dat ik, toen ik verkering had in Nijmegen, mijn verjaardagen daar niet vierde, maar onder andere twee keer in Zuid-Europa. Waar het zacht was, maar niet zo warm als afgelopen maandag in Nederland. Bosje krokussen op de heuvel van het Valkhof.
De krokussen vol met bijen en deze hommel
Fascisten wilden het weg hebben maar mooi dat het er nog staat
Gastvrij Nijmegen onder de Waalbrug
De handel met het arbeiders- en moslimhatersparadijs heeft de zeevaart al afzichtelijk gemaakt (en gevaarlijk, zoals op de Waddeneilanden gemerkt kon worden laatst). Nu is ook de binnenvaart aan de beurt. Op weg naar Duitsland, maar hamer vooral op een Nexit zodat dit soort taferelen tot het verleden behoort. Terug naar de trekschuit!?!
Het staat er al zo lang dat ze misschien alweer uit elkaar zijn, je weet het niet…
U mag meekijken naar het gebak met koffie op de Waal. Alstublieft. Zoals ik al eerder zei, de jarige trakteert.
De toegang tot de Ooij, het ziet er nog wel winters uit. Op de brug was een Volkszanger een clip aan het opnemen. Ben benieuwd of die binnenkort te zien is…
Op de kade. Spuit wat makkelijker.
A la recherche du temps perdu. Het gebouw rechts heet Melkerij Lent. Het is in de plaats van de melkfabriek gekomen. De weezoete lucht en soms wat herrie, weg. Zoals ook de plaats waar toenmalige geliefde woonde, achter de fabriek. Nu ja, de geliefde is ook weg, als geliefde en uit Nijmegen.

Overpeinzingen van een groenzoeter, deel 1