50Plus bewijst het gelijk van Chris Aalberts

In zijn boek ‘Achter de PVV’ waarin het electoraat van de PVV wordt onderzocht aan de hand van diverse interviews met PVV-stemmers, komt deze tot de volgende conclusie: Voor het overgrote deel heeft de achterban niets met de wereldwijde Islamiseringsagenda van Wilders. Men gaat voor de belangen van de eigen micro-omgeving: ‘Het verzorgingshuis van mijn moeder, de geplande weg achter mijn huis, de veiligheid van de wijk, het eigen risico in de zorg en veel zaken die gewoon met de eigen portemonnee te maken hebben. Het praktische deel van de PVV spreekt veel mensen aan. ‘Het verwijderen van Marokkaans straattuig, hogere straffen voor criminelen, stadscommando’s maar ook meer geld en dus een betere zorg voor de ouderen.

In 2010 publiceerde Wilders een opinie-artikel over Israël als laatste democratische verdedigingsvesting tegen de oprukkende Islamisering. Het leverde twaalfhonderd, overwegend negatieve, reacties op. ‘Richt je aandacht op Nederland’, ‘Wat hebben wij met Israël te maken’ en ‘doe eens wat voor ons’ kwamen er zoal voorbij.

Een partij die zich dus richt op de microbelangen van bepaalde doelgroepen lijkt de toekomst te hebben. In de zestiger jaren was de Boerenpartij hier al een voorloper van. Ook 50Plus lijkt dit goed te hebben gezien en haalt probleemloos dit electoraat weg bij de PVV. De ouderen lijken het AOW verkiezingsbedrog van Wilders uit 2010 niet te zijn vergeten en geven nu Henk Krol het voordeel van de twijfel.

In een tijd van crisis zijn partijen met de zogenaamde brede vergezichten en brede hervormingsideeën minder en minder populair.
Het boekje van Aalberts kan een eye-opener zijn. Zoek een, breed gedeelde, praktische ergernis en richt je politieke boodschap daarop. Nagel en consorten gingen u voor.

7 gedachten over “50Plus bewijst het gelijk van Chris Aalberts”

 1. Jij bent toch 53 Jhim? Wanneer zien we je terug als volksvertegenwoordiger voor Plus50?

  Of verwacht je dat Henk Krol maar een zeer kort politiek leven beschoren zal zijn?

 2. 1] Het zou prettig zijn als er link naar het boek van Chris Aalberts of naar een bespreking van het boek in het artikel zou staan.

  2] niet de PVV maar de PVDA verliest juiste oudere kiezers volgens Maurice de Hond (10 febr)
  “In 3 weken tijd is de aanhang van 50PLUS onder de kiezers van boven de 50 verdubbeld. Het is nu gestegen naar bijna 20%. De partij die in die periode onder de oudere kiezers het sterkst gedaald is, is de PvdA. Nog maar 12% van die kiezers geven aan PvdA te stemmen”
  > bron: https://n8.noties.nl/peil.nl/

  3]In de peiling van TNS/Nipo van 13 febr is de conclusie:
  ” De overige partijen met meer dan tien virtuele zetels verliezen aanmerkelijk aan 50 Plus. De PVV daalt naar 16 zetels en D66 naar 13 zetels, terwijl de SP (18 zetels) en CDA (14 zetels) desondanks standhouden. ”
  > bron: http://www.tns-nipo.com/tns-nipo/nieuws/van/ouderen-kiezen-massaal-voor-50-plus/

  Het lijkt mij een wat eenzijdige conclusie van mijn collega stukjesschrijver Jhim van Bemmel.
  Het lijkt wederom alleen gericht op de PVV sekte en Geert Wilders te bashen. Niks mis mee. Maar doe dat dan goed in plaats van, door louter blind rancuneus denken en handelen, zaken voor te stellen die alleen de eigen waarheid weergeven.

 3. Wat kan er in godsnaam “prettig” zijn aan een link naar het “boek” van die nitwit Chris Aalberts geef me a fokking break.

 4. Ergo: Nederland kent nogal wat proteststemmers, die het verder niet boeit of er mogelijk enig (maatschappij ontwrichtende) ‘collateral damage’ onstaat na het stemmen op de politieke trekpop naar “keuze”. Ook al beseft ‘men’ maar al te goed dat dit plaats kan vinden. Eigen onderbuik eerst!

  Het “grappige” is, dat een deel van de hierboven beschreven lieden, maar wat graag en blindelings hun krabbel hebben gezet onder dat recente EU referendum geneuzel. Louter op basis van de invulling die zij zelf aan dat geheel hebben gegeven, aangezien er geen kader aanwezig was/ is.

  Goh, dat had ik toch echt niet verwacht…

Reacties zijn gesloten.