Maxime Verhagen heeft vertrouwen in vergunning kolencentrale

Maxime Verhagen doet voor het eerst sinds lang zijn mond open, en gelijk krijg je weer zo’n misselijkmakende, Orwelliaanse Doublethinksensatie:

“De Raad van State oordeelde eerder vandaag dat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar de gevolgen van de centrale voor de beschermde natuurgebieden bij de Eemshaven. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Gedeputeerde Staten van Groningen en Friesland hadden in 2008 vergunningen verleend, waarna milieuorganisaties beroep aantekenden.”

Wat horen wij daarentegen over Maxime Verhagen:

“Hij heeft er echter alle vertrouwen in dat de nieuwe vergunning na aanvullend onderzoek alsnog verstrekt kan worden.”

Dit kan alleen maar betekenen dat er óf al voldoende onderzoek gedaan zou zijn, waarvan Verhagen blijkbaar weet heeft, wat tamelijk onzinnig klinkt gezien de uitspraak van de Raad van State, óf dat Verhagen weet dat ongeacht welk onderzoek dan ook die kolencentrale toch doorgedrukt kan worden.

Nee, zo kennen we onze Maxime weer.

5 gedachten over “Maxime Verhagen heeft vertrouwen in vergunning kolencentrale”

 1. Die Verhagen blijft al een hele tijd buiten schot he, slimme sluwe vos dattie is.
  Zo graag hij huilend ende schorschreeuwend op de buis verscheen, zo stilletjes is hij het laatste jaar.

  En die -ook al limburgse Eurlings- met zijn nazi-geschreeuw op die parteibijeenkomst. Wat is dat toch met dat volk daar? Waar is die Eurlings trouwensns gebleven? Wat was zijn beloning voor het wolvengehuil?

 2. LeRoiDanse Schreef:

  Waar is die Eurlings trouwensns gebleven? Wat was zijn beloning voor het wolvengehuil?

  Die is naar de KLM vertrokken, nadat hij eerst nog even snel terug moest komen van die kilometerheffing.

 3. #2 Voormalige minister van Verkeer en Waterstaat en CDA’er, die voor ‘mijn gezin’ directeur wordt van de (niet meer zo) nationale luchtvaartmaatschappij; logisch toch?

 4. Vandaag in het Dagblad voor het Noorden:

  EEMSHAVEN – RWE/Essent gaat gewoon door met de bouw van zijn kolencentrale in de Eemshaven ondanks de vernietiging van de natuurbeschermingsvergunning door de Raad van State. Ook het ministerie van economische zaken en de provincies Groningen en Friesland zijn niet van plan het energieconcern een bouwstop op te leggen.

  Zo zie je maar, de wet is een beetje eenkennig. De wet geld wel voor linkse mensen welke een duivetilletje willen bouwen maar niet voor de rechtse ballen met een centraletje in de achtertuin, die hebben geen vergunning nodig. Die hebben gladjanus Verhagen!

 5. Tja, als oud-kernergie-activist moet ik zeggen dat je het Oost-Groningse Linksfront niet meer gemotiveerd krijgt voor een actie tegen een ouderwetse steenkoolcentrale.

Reacties zijn gesloten.