40.000 ontslagen in de zorg binnen twee jaar

Ja, u leest het goed 40.000, zegge veertigduizend! Dat is een complete sector, als je het mij vraagt. Reeds 20.000 banen gingen er namelijk al in 2013 verloren, en het UWV voorziet dat ten gevolge van de geplande bezuinigingen er nog eens 20.000 banen gaan verdwijnen in 2014. In die uitzending van Nieuwsuur liet men nog een interview met Anton Westerlaken van de Raad voor Volksgezondheid en Zorg zien uit 2007, waarin hij nota bene aan zag komen dat door de vergrijzing er op termijn een tekort van wel 140.000 zorgpersoneelsleden zou ontstaan! Dat kan niet goed gaan, toch?

Die taken gaan allemaal naar de gemeenten (en waar halen die dat geld ineens vandaan?) en de rest van dat werk zal wel allemaal door de participerende mantelzorgers moeten worden gedaan in de toekomst, volgens de Rutte-Samsomdoctrine. Willen=kunnen, eigen broek ophouden, ziek zijn is een keuze, nietwaar?

9 gedachten over “40.000 ontslagen in de zorg binnen twee jaar”

 1. Bedankt Rechts! Slopen van het land is wel aan jullie besteed. ANDERMAAL in het nieuws. Dit soort FEITEN moeten toch eens wat van die 1000 euro mensen wakker gaan maken lijkt me.

  MKB kapot
  Huizenmarkt kapot
  Zorg kapot
  Scholing kapot
  Consumenten vertrouwen kapot
  Rechtspraak kapot
  Economie kapot
  Millieu kapot

  Alles kan stuk laat dat maar aan de VVD over en hun vrinden van de uiterst rechtse PVDA!

  GEEN dag voorbij met wandaden van het rechtse tuig.

 2. Om een industriële branche (De Nederlandse Zorg is dankzij de totalitaire neoliberale reforme ook veelal industrieel geworden) rendabel te maken moeten er eerst naast optimalisatie en vereenvoudig van de werkflow ook mensen ontslagen worden.

  Pas dan is volgens accountants en aandeelhouders voldoende winst op de rug van zieke mensen te halen.

  Zo simpel is het. Neoliberalisme.

 3. Het is niets minder dan moord dat is het.

  Mensen die 40 jaar werken in de zorg kunnen wel ander werk vergeten. Dus daarvan knopen er een paar zich uit pure ellende zelf op. En dan de slachtoffers van steeds minder handen aan het bed. Een slachtig wordt het puur voor JSF HRA rijken en andere vreselijk rechtse graaihobbies.

  Weet men nog hoe die VVD in het geweer kwam toen het ging om de eigen bijdragen.

  10 euro voor een bijstands moeder of chronisch zieken is 100 euro.
  1000 euro voor een graaier VVDer voelt als 1 euro.

  Nee management lagen in tact houden ook al persteren ze niks en bemoeilijken ze het werk….

  Ook de brandweren in het land trokken aan de bel. Het gaat door ook al zo.

  VVD = kwaliteit drastich omlaag en prijzen tot aan het plafond en daaroverheen.

 4. Toch zullen velen de PVDA stemmen.
  wy kunnen wel schelden op VVD en PVV, maar degenen die Krapuul lezen stemmen zowiezo niet op deze partyen.
  Ik verwacht een mogelijke winst voor SP en D66 maar of dan de afbraak gestopt wordt daar heb ik een hard hoofd in.

 5. @Richard, D66 behoort tot de wat Orwelliaans heet ‘constructieve oppositie’ hetgeen gewoon een eufemisme is voor maatschappelijk vandalisme.

 6. Alhoewel ze wel zo ongeveer de enigen zijn die de PVV af en toe nog rechtstreeks aanvallen, met de CU wellicht.

 7. @Laurent, ja maar wat D66 voorstaat kweekt wel fascisme dus zo geloofwaardig is D66 niet om niet te zeggen je hebt geen flikker aan die lui. Tenzij je fascist bent natuurlijk.
  Overigens geen nood lieve mensen, die plaatsen in de zorg worden straks gewoon opgevuld door dwangarbeiders die na de dwangarbeid nog even al participerend hun eigen demente en incontinente moeders van een schone luier gaan voorzien. Want op dat laatste heeft iedere bejaarde recht volgens feeks en ultra-dom wicht in het kwadraat Agema….

 8. Doet u mij t.z.t. maar de Pil van Drion. Ik heb geen zin om familie/vrienden/buren tot last te zijn met mijn ouderdomskwalen. Oud worden is sowieso niet aantrekkelijk meer in dit land. Maar zelfs die pil zit er niet in.

Reacties zijn gesloten.