28 december, Den Haag: protest tegen vrijspraak voor agent die Rishi vermoordde

Uit woede over de vrijspraak voor de agent die de zeventienjarige jongen Rishi op 24 november 2012 vermoordde op station Den Haag HS, vindt aanstaande zaterdag een protestactie plaats bij het Haagse stadhuis. Doorbraak roept iedereen op om daaraan deel te nemen en zo te protesteren tegen deze moord en tegen andere vormen van racistisch staatsgeweld.

 

Protestactie
Zaterdag 28 december
Vanaf 12:00 uur
Stadhuis
Spui, Den Haag
Facebook

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

7 gedachten over “28 december, Den Haag: protest tegen vrijspraak voor agent die Rishi vermoordde”

 1. Geef me een duidelijke reden dat dit racisme is? Maar dan wel een duidelijke en niet een uit de lucht gegrepen emotie.

 2. Mijn inziens is de aanklacht toen niet helemaal precies ongeschreven gelet op het feit dat indien een zwaar gewapend staatsambtenaar een ongewapend burger ombrengt is er sprake eerder van liquidatie en dus niet van simpele moord.

  Dit is bekend nog van de Gestapo tijden ( en hun apologeten).

 3. Het is geen racisme, want er is niet geschoten om die reden, maar omdat hij weigerde om naar de politie te luisteren en een beweging maakte om iets uit zijn zak te halen. Als de politie zegt, halt politie, dan moet je niet zo achterlijk doen, maar stil blijven staan met je handen omhoog. Luisteren was denk ik niet zijn sterkste punt, want hij had al een aardige waslijst aan criminele activiteiten op zijn naam staan. Deze 17 jarige is niet opgevoed, door zijn ouders, daarom is het zover gekomen. Waarom wordt er nooit door de politie geschoten op normale jongeren?. Dit is niet nodig, want normale jongeren zijn niet lastig en crimineel.

 4. Marcel20

  Heb jij altijd al zo’n rare gedachten gehad? Of is dat eigenlijk iets dat nog niet zo heel erg lang uit je mond komt?
  Ben jij bereid om zelf te handelen?

 5. “want er is niet geschoten om die reden, maar omdat hij weigerde om naar de politie te luisteren en een beweging maakte om iets uit zijn zak te halen.”

  Oh?

  Zie dat moment zelf even. Wie rent (er allemaal)?
  http://socialisme.nu/blog/uploads/2013/12/20121124-Bewakingsbeeld-Rishi-550×309.jpg

  Een moment waar camera/ cctv wel ‘es wenselijk is, ongeacht de ‘verdere bewijslast’ in een rechtbank.

  Politie/ agent links, pistool richtende op een bepaalde hoogte. Sukkel rent, kan daardoor z’n ‘blaffer’ iets lager hoger hebben geplaatst. Ooit een vuurwapen in je hand gehad? Goed geschoten is altijd mis?

  “Het is geen racisme, want..”

  Want..?

Reacties zijn gesloten.