24 en 25 maart is er in Den Haag en omgeving een noodtoestand

Want OBAMA en 57 andere boeven die onze planeet naar de knoppen helpen, komen samen. Reden om de hoogste staat van paraatheid af te roepen, het luchtruim te sluiten, preventief te fouilleren en uw huis te controleren. Ook preventief vastzetten van mogelijk de veiligheid bedreigende burgers kan niet worden uitgesloten.

De waarschuwing “Kom niet naar Den Haag” van Rijkswaterstaat spreekt boekdelen.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zegt dat er maatregelen zijn in de luchtvaart, de scheepvaart, op de weg en ook online. Er worden 13.000 agenten per dag ingezet om alles in goede banen te leiden. Volgens de politie is die inzet vier keer zo groot als bij de troonswisseling op 30 april vorig jaar.

Onder het mom van veiligheid wordt een deel van de randstad dus gewoon even belegerd, burgerrechten in de ijskast gezet en de bewegingsvrijheid ernstig beperkt.
Demonstratie voor of in de omgeving van het World Forum zijn volgens de Haagse verkeerswethouder Peter Smit uitgesloten. Waar wel gedemonstreerd kan worden is nog onduidelijk.

3 gedachten over “24 en 25 maart is er in Den Haag en omgeving een noodtoestand”

 1. ‘de positie van Den Haag als internationale stad van vrede en recht bevestigd en versterkt’
  Ten koste van onvrede en onrecht en bakken met geld.
  Praat recht wat krom is, Peter Smit.

 2. “En ook online” Dat houdt dus in dat we minder mogen zeggen als Obama in het land is?

 3. Hier een aantal van de publiek bekend gemaakte maatregelen:

  – de snelweg van Schiphol naar Den Haag gaat rond de top geheel of gedeeltelijk dicht. De A5 wordt helemaal afgesloten. Op de A4 zijn een paar rijstroken dicht tussen de knooppunten Badhoevedorp en Burgerveen. Van Burgerveen tot Den Haag (A44 en N44) is de weg in één richting afgesloten. De N14 en de N440 bij Den Haag gaan helemaal dicht. De beperkingen gelden van 23 maart 16.00 uur tot 24 maart 15.00 uur en van 25 maart 13.00 uur tot 26 maart 05.00 uur.

  – De afsluitingen gelden alleen in de richting van Schiphol naar Den Haag. De hoge gasten komen via die route aan. Na de top vertrekken ze over hetzelfde wegdeel, in feite tegen de rijrichting in over een lege weg.

  – De weg van Leiden naar Noordwijk (N206) is helemaal dicht tot Katwijk en daarna gedeeltelijk dicht, voor wereldleiders die aan de kust willen overnachten.

  – Verkeer tussen Amsterdam en Den Haag kan omgeleid worden via Utrecht. Om opstoppingen daar te voorkomen, moet het verkeer tussen het noordoosten en de Randstad misschien om de Domstad heen. Ze worden dan omgeleid via Apeldoorn en Arnhem.

  – „Kom liever niet naar de Randstad. Als je toch moet, ga dan buiten de spits. Als je toch in de spits moet, reis dan met de trein. En als je toch met de auto gaat, houd dan rekening met ernstige hinder.” Dat is het advies van Rijkswaterstaat.

  – De Polderbaan van Schiphol gaat vanaf 10 maart tot na de top dicht. De vliegtuigen van de wereldleiders worden daar geparkeerd. Omdat er minder start- en landingsbanen zijn, kunnen gewone passagiers daar last van hebben. Vluchten kunnen vertraging oplopen of helemaal uitvallen.

  – De NS zet langere treinen in tussen Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. ProRail heeft locomotieven paraat om gestrande treinen weg te slepen.

  – De omgeving van het World Forum wordt vrijwel hermetisch afgesloten. Wie er wil zijn, moet zich vooraf aanmelden en moet een paspoort meenemen.

  – De politie zet elke dag 13.000 agenten in, niet alleen in de Randstad maar ook in de rest van het land. Dat is vier keer zo veel als bij de troonswisseling vorig jaar. Ook worden er 4000 marechaussees en 3000 militairen ingezet.

  Leuk land leven we in nietwaar ?
  Gezellig ook.

  En het meest stomme wat ze doen is maar één toegangsweg hebben van en naar de Top.

  Overigens staan op Vliegbasis Valkenburg (weer even militair terrein rond die dagen)
  Chinooks en Apache gevechtshelikopters klaar en worden aan de kust luchtverdedigingssystemen geplaatst inclusief Patriot raketten.

  En dan nog de zogenaamde angst voor linkse activisten….. Waarvoor de ME al sinds Juni afgelopen jaar aan het trainen is.

  Ridicuul gewoon.

Reacties zijn gesloten.