24 tot..(?) April mag de politie zomaar uw huis binnenvallen

Het blijkt op 26 april Koningsdag te zijn, boeit me niets. Er zijn zelfs mensen die tot het jaar 2024 al een kalender hebben gemaakt hoeveel nachtjes slapen het nog is tot deze heerlijke dag in 2024 (3749). Hoe gek wil je het hebben.

Net zoals Koninginnedag wordt ook Koningsdag een echte feestdag, waarbij de Koninklijke familie het feest meeviert in twee gemeentes. In 2014 bezoeken ze eerst De Rijp en daarna Amstelveen. Het is nu op een andere dag, het heeft een andere naam en er is natuurlijk een nieuwe generatie op de troon (gaan zitten, LRD). Daarom is het voor Amstelveen extra speciaal dat de Koninklijke familie hier de eerste Koningsdag komt vieren.

 

imagesIn het kader van Koningsdag op 26 april 2014 vraagt het college van B en W aan de gemeenteraad om vergaande instrumenten in te mogen zetten om de veiligheid tijdens het evenement te waarborgen: preventief fouilleren en zonder toestemming van bewoners sommige huizen binnentreden. Pardon? Binnentreden?? De deur intrappen zullen ze bedoelen, met geschreeuw,  gekrijs en getrokken pistolen.

“GroenLinks en D66 vinden deze instrumenten erg ver gaan, maar voor Koningsdag onvermijdelijk.” Er reed in Apeldoorn ooit een gek met zijn auto tegen de koninklijke bus aan, althans dat probeerde hij, en dat kan uiteraard niet. Maar de hele dag, 365 dagen per jaar, rijden er overal gekken rond die ellende veroorzaken. Ook werd er een waxinelichtjehouder tegen het koetsje gegooid. Goed, áls je al zou vinden dat er rond die dag een politiestaat zou moeten zijn om het feestje van die gekken door te kunnen laten gaan, mag je toch hopen dat die tijdelijk ingevoerd wordt door de onderdrukkers. Maar nee, ook dat al niet:

In de voorstellen van B en W blijven die bevoegdheden echter bestaan, ook na afloop van Koningsdag. GroenLinks-raadslid Albert Maarse: Dat gaat ons veel te ver. Preventief fouilleren en zonder toestemming huizen binnentreden zijn nogal een inbreuk op de privacy en andere grondrechten van Amstelveners vindt hij.

Willem-Alexander-
DE BAAS VAN HET POLDERVOLKJE

Mooi hè? Vies vuil en stiekem wordt geprobeerd de politiestaat verder in te voeren en er moet zelfs  worden gesmeekt om deze maatregelen terug te draaien ook ná die oranjegeschiftendag. Gewoon, de politie mag altijd huizen binnenstormen en preventief fouilleren. Is dat niet wat de Bruinen in dit land immers willen?

Een Groot Schandaal is het dat er geen opstand komt tegen deze stiekeme smeerlapperij. Niet klagen hè als de politie toch ineens uw deur intrapt? U hoorde immers bij de Brave Burgers: niets te verbergen en dus ook niets te vrezen?

7 gedachten over “24 tot..(?) April mag de politie zomaar uw huis binnenvallen”

 1. Wanneer vindt het kamerdebat hierover plaats? Of mag elke gemeente zoiets zelf beslissen? Welke partijen hebben er allemaal zitten slapen in die Raad? Genoeg redenen om te verhuizen uit Amstelveen, lijkt me.

 2. Ernstige zaak. Mijn sympathie gaat uit naar de Amstelveners en de gehele Nederlandse bevolking die hierna aan hetzelfde regiem onderworpen wordt.

  Mijn agenda wordt er ook danig door in de war gebracht. Ben ik nu al gedwongen om tussen 15 december en 5 januari dit land te ontvluchten vanwege vuurwerk, komt daar nog bij de laatste week van april en de derde week van september. Zou god-moge-het-verhoeden een stelletje voetballers nog een partijtje winnen en als de schaatsers hun goud gaan ophalen in Sochi moet ik opnieuw halsoverkop weg uit deze zwaar beveiligde Orangerie. Hoewel, ik meen te begrijpen dat Sochi in april draait, dus dan ben ik sowieso al weg.

 3. [Gewoon, de politie mag altijd huizen binnenstormen en preventief fouilleren. Is dat niet wat de Bruinen in dit land immers willen?]

  Dat deden ze toch al? In 2011 (ik woonde toen nog in NL) vielen ze bij mijn naaste buren (jong gezin met kind van 4 jaar) binnen, +_ 3.00 am. Buurman werd zgn verdacht van belastingfraude/witwassen (hij had een winkeltje in 2e hands witgoed, misschien vandaar?)
  De hele galerij stond tot 9 uur vol met blauw en hun huis werd overhoop gehaald.
  Het gezin werd afgevoerd;smeekbeden van buurvrouw om het kind bij de oma onder te brengen ipv bij een pleeggezin, mochten niet baten (kind kreeg nog steeds huilbuien, nadat ze enkele dagen later met de moeder weer thuis was).
  Wij en andere buren werden toegeblaft ons nergens mee te bemoeien, anders werden we ook opgepakt.
  Een “belastingfraudeur” wiens vrouw in loondienst werkt (omdat de winkel niet voldoende opbracht), wonend in een bescheiden huurwoning met een kleine auto voor de deur??
  Buurman mocht uiteindelijk ook weer naar huis.

 4. “Binnentreden?? De deur intrappen zullen ze bedoelen, met geschreeuw, gekrijs en getrokken pistolen. ”

  Even een vraag: Wat gebeurt er indien ze tijdens deze geweldadige actie Rishi ergens (of iemand die op hem lijkt) binnenshuis treffen?
  En als die persoon de benen neemt, wat gebeurt er dan?

 5. @Nexus:
  [“Binnentreden?? De deur intrappen zullen ze bedoelen, met geschreeuw, gekrijs en getrokken pistolen. ”]

  Of ze dat altijd zo doen, weet ik niet, maar bij mijn toenmalige buren wèl!

  Met een soort stormram de deur ingebeukt en inderdaad schreeuwend en krijsend.
  Of ze getrokken pistolen hadden, hebben wij niet kunnen zien: Voordat wij bij het raam naast de voordeur kwamen, was er al een meute in het buurhuis “binnengetreden”.

  Het overige blauw had zich verspreid over de galerij en de trap en brulde tegen ons en andere toegesnelde bewoners dat wij binnen moesten blijven en ons nergens mee bemoeien. Zo niet dan konden wij “wegens obstructie” ook worden meegenomen.

  Ik durf er niet aan te denken, wat ze zouden hebben gedaan, als er een “Rishi” zou zijn geweest (of idd iemand die op hem lijkt)

 6. @ nexus & @ Nexus..”Auf der Flugt erschossen ” was een favoriet van de kampwachten …

Reacties zijn gesloten.