Krapuul Newsroom 24-dec-2010

Vingerlikken – Vreemdelingen – Christendom in het Midden-Oosten – Bleeker de sluwe vos – Lubbers: niet alle buitenlanders wegjagen


– M I D D A G – E D I T I E –


#M3 PVV-achtige partij in Deense model profiteert, liberalen verliezen
Het zal Rutte kennelijk een worst wezen welke vingerlikpartij er van zijn vingerlikclubje profiteert als er maar gevingerlikt wordt (NOS)


#M2 Schei toch uit over die vreemdeling
Het overheersende beeld is dat veel gelovigen een ruimhartig asielbeleid voorstaan. Dat klopt. Maar het omgekeerde is óók het geval. Dat bleek maar weer eens toen linkse partijen een motie indienden tegen het ’tegengaan van islamisering’ door het kabinet-Rutte. Ze kregen de regeringspartijen CDA en VVD mee. Maar niet de PVV én de SGP. De ultraorthodoxe SGP zag juist graag dat de overheid ’in woord en daad’ het sluipende gevaar uit Mekka bestreed. (Trouw)


#M1 Hoe het christendom uit het Midden-Oosten verdween
Een stuk over christenen in het Midden-Oosten door Philip Jenkins, hoogleraar geesteswetenschappen aan de Pennsylvania State University (Volkskrant).


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O2 Hirsch Ballin: Bleker wist al dat hij staatssecretaris zou worden
Henk Bleker had in augustus al afgesproken met partijgenoot Maxime Verhagen dat hij staatssecretaris zou worden bij Economische Zaken. Bleker was op dat moment nog partijvoorzitter van het CDA (en deed net alsof zogenaamd van niks wist en zogenaamd niet weg kon bij zijn ponies) (Volkskrant)


#O1 Lubbers: niet alle buitenlanders wegjagen
Kijk, soms zegt hij wel verstandige dingen :mrgreen: Ben benieuwd wat de CDA top daar weer van vindt.


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

9 gedachten over “Krapuul Newsroom 24-dec-2010”

  1. Arnold J. van der Kluft Schreef:

    Er valt bij dit stuk nog heel wat aan te tekenen. reserveer ik maar alvast voor het toepasselijke Kerstfeest.

    Ja , ondermeer het feit dat de Christenen overvetegenwoordigd waren in de Baath partij van sadam Hussain en Tariq Aziz zijn tweede man een Christen is/ was

  2. Volgens een comment op Fok! over de tweet van Gweet is het een gevalletje Google Trensleet… GW heeft in plaats van de populaire spelling van “Islam” de (hier niet echt gepaste) officiële spelling gebruikt. 😛

    Zou het zelf niet weten, kan het niet lezen, maar vond het toch wel even leuk om te melden. 😉

Reacties zijn gesloten.