21 september als krachtmeting (1): vooral een Bruine Zaterdag

Bruine Zaterdag bij Ravotr:

Er zou na de Bruine Zaterdag van gisteren een schok door linkse gelederen moeten gaan, in plaats van de schijngeruststellende triomftaal van ‘wij in Amsterdam waren groter dan zij in Den Haag’. Dat moest er nog bij komen: dat Wilders in één keer meer aanhang op de been brengt dan alle progressieve, linkse en alternatieve stromingen bij elkaar! Terwijl links een aantal op de been bracht dat wel eens vaker samenstroomt, is rechts op straat exponentieel gegroeid. Reken je de huidige trend door, dan heeft Wilders volgend jaar de overhand, niet alleen in peilingen, maar ook op de straten van Den Haag. Daar verandert een rondje van A naar B met vlaggen, spandoeken, leuzen en toespraken, hoe strijdbaar ook, tamelijk weinig aan. Links blijft stabiel of groeit een beetje – en crisistijd waarin de behoefte aan strijbare solidariteit evident is, zou je toch zeggen. Rechts rukt pijlsnel op, nu ook op straat. Dat is de realiteit die we gisteren zagen. De PVV en haar achterban hebben gegronde redenen om zich na gisteren sterk en triomfantelijk te voelen. Wij niet.………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr

1 gedachte over “21 september als krachtmeting (1): vooral een Bruine Zaterdag”

 1. Ach, wil Peter meteen nog vanmiddag rond 13:00 een ware Revolutie zien ontstaan? Dat gaat echt niet zo gebeuren.

  Hij haalt zijn gelijk met het feit dat de opkomst bij Links matig was en tot hier toe.
  De opkomst van Wilders is voor de voorlopige 33 zetels in de peilingen magertjes te noemen. Het bevestigt een trend die niet van gisteren is, durf ik te beweren dat er reeds minsten 20 jaren aan de gang is. Wel tot voor kort geleden volledig ontkent, tot op het moment dat de briljante hersenen van ex-veiligheidschef Bolkestein dachten ” dat kunnen we goed gebruiken!” en werd Wilders door de extreem-conservatieve deel van VVD in de openbare ruimte gelanceerd. Gelijk hadden ze.

  Aan beide kanten is het halfvol, waar Links voor het eerst een echte concurrent ziet opkomen en SP bijvoorbeeld weet niet meer wat ze ermee moeten doen. Kussen geven of klappen aan ultrarechts uitdelen?

  PvdA doen daar niet aan me wegens hun prille huwelijksromance met regerende VVD. PvdA is in deze situatie het bruidje, wel te verstaan. Dit blijft niet onopgemerkt en krijgt zijn weergave in de peilingen.

  Waar Peter Storm over schrijft is de werkelijke situatie minstens 20 jaren lang in ons land en ik herhaal mezelf met het zeggen dat deze feiten de hele tijd steeds in alle toonaarden ontkent werden.
  De vruchten van deze jarenlange ontkenning en met extreem-rechste gevoelens onder bepaalde delen van het volk blijven spelen, moeten we nu de vruchten van plukken.

  Links moet doorgaan met eigen principes uitdragen.
  Het progressieve in een maatschappij laten opbloeien gebeurt zeker niet in een dag.

Reacties zijn gesloten.