2013 begint met de nodige problemen voor de Telegraaf

Hoofdredacteur Paradijs is in rep en roep. Er gaat iets niet goed op de redactie van het Amsterdamse dagblad. De productiviteit van zijn enorme afdeling journalisten die uitsluitend een op een de tweets van bekende politici moeten kopiëren naar de voorpagina, zonder kritische duiding, kent de laatste maand een zeer lage productiviteit.
‘Het kerstreces van de politici hakt er in’ aldus een van de journalisten die liever niet genoemd wil worden.

‘Er gaat teveel aandacht en geld naar journalisten die onderzoek doen en die dat belachelijke hoor en wederhoor principe nog steeds huldigen’ aldus de hoofdredacteur. ‘Het is veel goedkoper te werken met journalisten die volgzaam publiceren of, zoals onze Haagse ploeg, wekelijks zomaar zelf wat gaat bedenken en hypothetiseren, na de gehele week in het bankje naast de plenaire zaal te hebben gezeten’.

Het is voor de voorpagina van de Telegraaf maar goed dat de stroom in Enschede weer aan is en dat volgend weekend het gaat vriezen anders waren er grote gaten te zien geweest.

Nu de lawine van ‘Sylvie nieuws’ lijkt op te drogen, schijnt er toch weer goed nieuws te zijn voor de hoofdredactie: Gerard Joling overweegt een nieuwe zwembroek aan te schaffen.

De Telegraaf lijkt weer voor even gered.

2 gedachten over “2013 begint met de nodige problemen voor de Telegraaf”

Reacties zijn gesloten.