2012: 15% van huizen verkocht met verlies

Vijftien procent van alle verkochte woningen is dit jaar verkocht met verlies. Dat blijkt uit cijfers die het Kadaster heeft verzameld op verzoek van de NOS. Het gemiddelde verlies is 25.000 euro.

Er zijn twee keer zoveel huizen met verlies verkocht als vorig jaar. In 2011 werden 7253 woningen met verlies verkocht. Van 1 januari tot en met eind oktober lag bij 13.899 woningen de verkoopprijs lager dan de koopprijs. In 2008 lag dat aantal nog op maar 3500 woningen. (NOS)

Je zult maar een eigen huis hebben en een tophypotheek. Tuurlijk, zelf gedaan, maar wel met medewerking van de banken. Net zoiets als gevalletje Griekenland. ‘Tuurlijk kun je nog meer geld lenen, kost xx.” En nu is het ineens alleen de huiseigenaar zijn verantwoording, terwijl de banken en de overheid er decennia lekker aan hebben verdiend, want elke akte kost geld, veel geld.

2 gedachten over “2012: 15% van huizen verkocht met verlies”

  1. Banken gaan uit van een verlies van 30% , van de huizenprijzen in 2008.
    Dat betekent dat we pas op de helft zijn Qua waardeverlies op onze huizen.

  2. anders dan in sommige staten in deUSA kun je hier je huis met verlies verkopen wat sneu is, maar bovendien nog met een restschuld hypotheek blyven zitten.
    dus niets te wonen toch betalen.

Reacties zijn gesloten.