17 oktober, Amsterdam: hoorzitting over bezwaren tegen racistische Sinterklaasintocht

Nadat hij het debat over de knecht van Sinterklaas op scherp heeft weten te zetten met het T-shirtproject “Zwarte Piet is racisme”, probeert de strijdbare Quinsy Gario nu om de intocht van Sint en Piet op 17 november in Amsterdam verhinderd te krijgen via een bezwaarschriftenprocedure. Zijn bezwaren en die van anderen worden behandeld tijdens een openbare gemeentelijke hoorzitting. Doorbraak roept op om de bezwaarmakers te ondersteunen.

Hoorzitting
Donderdag 17 oktober
Vanaf 11:30 uur
Stadhuis
Amstel 1, Amsterdam
Kamer 0235 (ingang Zwanenburgwal)

Zwarte Piet is een racistische karikatuur. Racisme is geen mening, maar een misdaad, en behoort dus niet te worden toegestaan. Dat doet de gemeente Amsterdam echter wel, wanneer men de oude witte ‘goedheiligman’ met zijn jonge zwarte huisslaven door de stad laat paraderen. Daarom hebben Gario en flink wat anderen bezwaar gemaakt tegen de vergunning voor de Sinterklaasintocht. Ze gaan daarmee een stuk verder dan het van tijd tot tijd ventileren van een kritische mening over de Zwarte Piet-figuur. Ze zetten er namelijk op in om het Zwarte Piet-racisme daadwerkelijk uit het straatbeeld te laten verdwijnen door de knecht van Sinterklaas te verbieden om zich nog langer in de openbare ruimte te vertonen.

………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

5 gedachten over “17 oktober, Amsterdam: hoorzitting over bezwaren tegen racistische Sinterklaasintocht”

 1. Dat wil zeggen dat de emancipatie strijd verder doorgaat.
  Het is goed voor ons land.

  Vooral is het goed dat daar waar de Nederlandse staat het helemaal laat afweten in de strijd tegen de chronische Racisme, Xenofobie en Discriminatie in de dagelijkse leven het gewone mensen opnemen en verder gaan.

  Hulde aan Quinsy Gario.

  (Even alleen naar het filmpje kijken hoeveel keren wordt hij in de rug geschopt door de politie-beul tijdens de arrestatie)

 2. Jahoor, wat een walgelijke kwal deze Henk die op basis van zijn aangeboren arrogantie en superioriteitssgevoel zeker kans maakt voor Burgemeester van Utrecht te worden.

  Hij heeft nooit over Racisme en slavernij gehoord omdat de basisschool nooit met succes kunnen afronden?

 3. rte pieten zyn de managers in het verpleegtehuis Hollandia.
  De huidige Sinterklaas is een demente bejaarde die kinderen op schoot neemt en dikwyls schimmel tussen de benen heeft.

 4. Nog belangrijker is dat uit de reacties van Henk Westbroek in de studio tegenover Quincy Gario bij P&W direct de conclusie getrokken kan worden dat de eerste niet geschikt is voor Burgemeester functie.

  De Burgemeester functie vereist bepaalde kwaliteiten als integriteit en respect voor de Democratische Staat en zijn burgers.

  Henk Westbroek faalt direct voor de ogen van alle televisie kijkers voor zijn toets over Democratie.

  Voor Henk W. wordt in de studio een filmpje vertoont van de gewelddadige arrestatie van een jongen/burger enkel om het feit dat hij een T-shirt draagt met opschrift “zwarte Piet is racisme”. Het laatste is kwestie gewoon van Vrije meningsuiting. Daar zou een burgemeester in de eerste lijn pal voor moeten staan en voor het waarborgen van de mensenrechten, gewoon uit hoofd van zijn functie.

  Een aanstaande burgemeester die de mensen rechten en deze van zijn burgers wil doen respecteren, zou eerst met commentaar en veroordeling van deze gewelddadige politieactie die voor zijn ogen draait, moeten starten.

  Niets daarvan. Deze persoon gaat gewoon lekker verder keuvelen over zwarte Piet en de opmerkingen over Quncy.
  Dit is door iedereen gezien.

  Het is echt heel erg droevig gesteld met de mensen rechten en erg droevig met de kwaliteit van de kandidaten voor burgemeestersfunctie.

Reacties zijn gesloten.