14 juni 2016, grote mobilisatie in Parijs

Sinds de negende maart wordt Frankrijk op en neer geschud door een enorme sociale beweging van ongekende breedte tegen de Wet op de arbeid. De wet op de arbeid betekent het geneesmiddel van bezuinigingen die het werkers mogelijk moet maken meer concurrerend te zijn op de internationale markt, dat wil zeggen een goedkoper personeel dat nog makkelijker uit te buiten en te ontslaan is. werk

Er zijn nu dan drie maanden offensieve demonstraties aan de gang, stakingen, economische blokkades en sabotage. Dit ondanks zware repressie, honderden gewonden, verminkte mensen, sommigen blind gemaakt, en niet te vergeten honderden arrestaties, beschuldigingen, opsluiting in de gevangenis enz.
Tegenover de grote mobilisatie, enorme demonstraties en talloze blokkades voor productiecentra, universiteiten en middelbare scholen, een groot aantal stakingen in allerlei bedrijfstakken zoals de spoorwegen, luchtvaart, transport over de weg, olieraffinaderijen, kerncentrales, elektriciteitsleveranciers, posterijen enz., weet de socialistische partij alleen met meer gewelddadige repressie te reageren en zij hoopt de mobilisatie tot buigen te bewegen onder knuppelslagen en met de stilzwijgende medeplichtigheid van de Europese mediamaatschappijen.

Deze arbeidswet beoogt algehele verpaupering om ons langer te laten werken tegen lager loon, om ons te dwingen ieder zwaar onderbetaald baantje maar te accepteren, om ons in een steeds groeiende precariteit onder te doen gaan. Wat nu op het spel staat gaat vanzelfsprekend alle Europese werkers aan en en als we er in slagen de regering te doen inbinden zal dit een krachtig waarschuwingssignaal zijn voor alle bazne in Europa.

Er komt een demonstratie in Parijs op 14 juni. Uit alle provincies komen er bussen om te demonstreren in de hoofdstat.

Wij roepen iedereen die dit kan op zich te voege nbij ons in Parijs o p14 juni voor een offensieve betoging om onze woede uit te schreeuwen tegen de bezuinigingen die elkaar voortduren opvolgen in Europa.

Europese solidariteit is dan ook gewenst!

Tegenover het kapitaal kennen onze belangen geen grenzen!

Oproepen en schema van reizen naar de demonstratie en tijd en plaats.

1 gedachte over “14 juni 2016, grote mobilisatie in Parijs”

  1. Pingback: Livestream 14 juni 2016 Parijs | Krapuul

Reacties zijn gesloten.