12 Somalische terroristen, o nee, misschien nog maar ééntje

Nog één Somaliër mag door het Openbaar Ministerie worden vastgehouden op de verdenking van het beramen van een terreuraanslag. Het gaat om een Rotterdamse Somaliër van 29. Hij kan nog drie dagen worden vastgehouden. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag bepaald.

Nou AIVD actie is geslaagd geweest, angst zit er weer goed in bij het niet nadenkende deel van Nederland. Maar als je zonder explosieven in huis en zonder aanvalsplan opgepakt kan worden, de boel flink vernield mag worden, dan zijn er nog wel wat mensen die daar voor in aanmerking komen (ik ook). O nee, de blanken niet, dat was ik even vergeten. 😥

Over drie dagen meer over deze levensgevaarlijke terrorist die ons Nederland op wilde blazen!

51 gedachten over “12 Somalische terroristen, o nee, misschien nog maar ééntje”

 1. Via de Telegraaf zegt de AIVD dat ze een aanslag wilden plegen op een helicopterbasis, de woordvoerder v.h. O.M. zegt dat dat verhaal volstrekt uit de lucht gegrepen is
  http://www.bndestem.nl/regio/7872889/Vermeende-aanslag-op-Apaches-op-GilzeRijen-is-volgens-Justitie-onzin.ece?start=3&sort=asc#reakties

  Mij lijkt het erop dat de anti-terrorisme industrie (waaronder de AIVD valt) zich weer eens bezig is gaan houden met bangmakerij v.d. bevolking om ervoor te zorgen dat hun financiering in stand blijft en dat de Overheid niet gaat bezuinigen op de AIVD, NCTB en nog meer van dat soort geldverslindende clubjes. Daarvoor hebben ze een stel Somalieërs verdacht gemaakt terwijl op 1 na alle opgepakte mannen al vrijgelaten zijn, als het echt een stel gevaarlijke terroristen zouden zijn dan zou dat helemaal niet gebeurd zijn. Het O.M. heeft de gigantische fout gemaakt door de AIVD blindelings te vertrouwen dat terwijl ze behoorden te weten dat je geheime diensten NOOIT maar dan ook NOOIT kan vertrouwen.

 2. Een blanke maker van tekeningetjes is het ook overkomen. Blanke Jason W ook. Beetje racistisch topic dit.

 3. Het geniepige;

  1) de “er is geen rook zonder vuur”-reflex.
  Heb er ervaring mee, ben zelf eens opgehaald door zes politiebusjes in de nacht (ik weet niet of ze me in zessen wilden zagen).
  Familie: “nou dat doen ze echt niet zomaar”.
  Mis, mensen.
  Dat doen ze wel zomaar. En in toenemende mate.

  2) Het was headline news over de gehele wereld toen de twaalf werden opgepakt. Het druppelsgewijs vrijlaten zonder enige tenlastelegging haalt echt de voorpagina’s niet. En zo blijft er rook zonder vuur.

 4. O nee, de blanken niet, dat was ik even vergeten.

  Dit moet ik dus sprekende uit eigen ervaring tegenspreken.
  Een excuus of schadevergoeding voor het overhoophalen van mijn woning heb ik nooit ontvangen.

 5. @ 2 Bookie. Is het nou echt zo moeilijk voor je om eerst goed te lezen en dan iets fatsoenlijks neer te typen?

 6. En als de AIVD niets doet en dat er dan als gevolg honderden mensen worden opgeblazen dan had de AIVD wel wat moeten doen!
  We willen toch geen herhaling van 9/11? 😥

 7. Jvdheuvel # 7: Ik wil geen 9/11, als jouw naasten zouden omkomen bij een aanslag dan had je moord en brand geschreeuwd omdat de AIVD niets heeft gedaan! 😡

 8. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  Heb er ervaring mee, ben zelf eens opgehaald door zes politiebusjes in de nacht (ik weet niet of ze me in zessen wilden zagen).

  Ja Arnold, ik ook, 8 mei 1979. Even een huiszoeking door drie rechercheurs. Daarna mee naar bureau. Buiten ME busje met stuk of acht action-men. Foutje achteraf. Nooit officieel excuus gehad. Wel opvallende aandacht van de BVD bij vlagen natuurlijk, tot zes jaar erna. Het boek `Angst voor de Vrijheid’ van Erich Fromm, dat ik in mijn door hen doorzochte boekenkast had, heb ik daarna vooit meer teruggezien. Een van de onderknuppels sprak overi: `Dat rijtje linkse boeken’. Ook bij de rest van de huiszoeking, volgens de agressor slechts `een algehele schouwing’ , was men bijzonder grof en respectloos.
  Ik weet nog altijd niet waarom men mij met een bezoek vereerde, heb er veel moeite voor gedaan, maar zal het nooit wetem, enkel
  Deze gebeurtenis heeft mijn kijk op de zg. democratie en de rechtsorde alsmede mijn veiligheidsgevoel in Nederland voor altijd veranderd. Het is nooit meer goed gekomen.

 9. Ontroerend om te lezen hoeveel vertrouwen tante beatrix stelt in de AIVD. Ik ben benieuwd of ze nog steeds zo zou praten als zij eens van haar bed gelicht zou worden door de AIVD en politie op precies dezelfde wijze als die 12 mannen. Ik durf te wedden dat ze dan gelijk moord en brand zou krijsen als een mager speenvarken.

  Als die mannen inderdaad echte terrorismeverdachten waren dan kon er ook voor gekozen worden om die mannen te schaduwen (i.p.v. met een groot en bruut machtsvertoon ze van hun bed te lichten) en om pas in te grijpen op het moment dat ze dat wapen in ontvangst namen en concrete plannen hadden om die helicopterbasis aan te vallen (dan zouden ze ook met succes vervolgd kunnen worden) maar nee er moesten gewoon een paar onschuldige buitenlanders opgepakt worden o.g.v. vage verhaaltjes om angst te zaaien onder zwakzinnig NL (zoals bijv. de huistrol genaamd tante beatrix) en om er waarschijnlijk voor te zorgen dat dit rechtse kabinet niet gaat bezuinigen op de anti-terrorisme industrie. Daarom komen ze dan ook met hun vage verhaaltjes op de proppen om hun onterechte optreden te rechtvaardigen, als die mannen echt van plan waren om een helicopter neer te schieten laat de AIVD dan maar hun ‘bewijs’ naar buiten brengen en laat die informatie door een rechter beoordeelt worden.

 10. 😮 :mrgreen: 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ @jv/dheuvel #12: Wanneer mag de AIVD dan wel optreden? 😉 😐 😡 😈 🙂 😯 🙁 🙄 😛

 11. @ #14
  Simpel, bij concrete verdenkingen die onderbouwd kunnen worden met voldoende bewijs en niet op basis van vage verhaaltjes. Is dat antwoord duidelijk genoeg voor je simpele brein en je lage IQ ???

 12. bij 10 van mij ook wat spelfoutjes, tekst ontsnapte voor ik hem kon corrigeren 🙂 (de naleesfunctie is er niet meer)

 13. Zolang ik of jij geen wapens in mijn huis heb en geen doel voor een terr. aanslag kan ook i/jij doelwit zijn van de AIVD, en dat is mijn probleem! 😡 Wanneer gaan die botte koppen die allemaal zo enthousiast zijn over dit oppakken dat nu eens begrijpen? Vandaag zij, morgen jij!

 14. Op zichzelf kan ik me in het algemeen wel voorstellen dat preventief ingrijpen eerder plaats moet vinden dan pas als je alle bewijs rond hebt. Dat is bijvoorbeeld ook weer een veel gehoorde klacht over de politie, dat deze pas ingrijpen als het feit gepleegd is.

 15. @19 Laurent, maar met helemaal niks nie bewijs mensen zo oppakken en dat in het nieuws brengen? Dat doet mij toch een beetje stuiteren, maar dat had je al gemerkt. 😛

 16. Er van uit gaan dat nederland doelwit voor een aanslag kan zijn , is niet zo gek.
  Dat Wilders politiek het werk van de AIVD bemoeilijkt om dit te voorkomen , ook niet .
  Wat betreft de Somaliers, zo te horen was de vertegenwoordiging van deze bevolkingsgroep groep niet bevreemd dat er sprake van verdachtmaking tegen hun oorsprokleijke landgenoten zou zijn.
  Getraumatiseerd en niet anders gewend dan radicaal moslim terrorisme zou het n,a,v, van dergelijke berichten voor de hand liggen , als dat al niet voor de hand lag, dat asiel zoekers centra zich daar grondig over buigen.
  Veel hier opgvangen Somaliers zijn al eerder naar GB vertrokken omdat handel opzetten ivm. met te veel regelgeving en vergunningen in relatie tot die van GB. Het langdurig nutteloos in uikering verkering hier bood geen uitzicht..
  Ze vangen elkaar in GB vanuit allerlei EU centra gekomen, op om aan de slag te kunnen.
  Naar onderzoek kiezen kinderen van deze GB Somalische bevolkings clusters om om wel of niet een verdere seculiere ontwikkeling aan te gaan, laten ze zonder groeps druk de Islam /moslim geloof als overlevings strategie achter zich.

  @ 14 tante .Beatrix
  De stunt en mee beleven van al uw emoticons, u gaf een rollercoaster aan gevoelens en plezier ter berde, ha ha ha,maar houdt u zelf nog wel bij?

 17. En wat moet je trouwens met een AIVD terreur alarm terwijl deze over bewuste somaliers niet eens was uitgegeven?
  Los van mogelijk geniepige proxies, blunders of hoaxen, thuis blijven en bang zijn?

 18. Keira Schreef:

  @19 Laurent, maar met helemaal niks nie bewijs mensen zo oppakken en dat in het nieuws brengen? Dat doet mij toch een beetje stuiteren, maar dat had je al gemerkt.

  Jawel, maar we weten niet welke informatie de AIVD had.

 19. Voor zover ik heb begrepen blijven er nog 3 verdacht en zijn er 2 volgens de rechter terecht aangehouden. Iets van bewijs zal er dan toch wel zijn. Die overige 9 hadden wellicht verkeerde vrienden.

 20. Als je eerst alle bewijzen moet verzamelen, en nog eens verzamelen, en dat nog eens bekijken, en nog eens !!!!! tja dan hoef je niets meer te verzamelen, want dan is het gebeurd!!! 😕

 21. @24: Lijkt er meer op dat het OM geen zin had om uit te zoeken wie wie was. De AIVD wilde 4 mensen laten oppakken omdat die op 24 of 25 december mogelijk een aanslag zouden willen plegen.

  Persoonlijk had ik dan met zo’n actie niet gewacht tot Kerstavond, want dat is een beetje aan de late kant. 😛

  http://tinyurl.com/34939yq

 22. @ #25
  Dus volgens jou moet er gelijk opgetreden worden zelfs wanneer er sprake is van vage verhaaltjes.
  Nou ik hoop dan dat die logica ook wordt toegepast tegen politieke terroristen zoals de PVVers

 23. @26
  We weten niet wanneer ze de informatie kregen en wanneer ze deze informatie als acuut dreigend konden verifiëren. Er blijven inderdaad veel vragen over.

 24. Ik weet nog wel een website waar ze de hele dag zitten samen te zweren tegen linkse mensen en andere “landverraders” zoals ze dat daar noemen. Misschien iets voor de AIVD. 😈

 25. @20

  Niet zo deemdoedig svp . De PVV gaat hier imploderen ipv exploderen.
  Wilders ambities voor Wilders regime Nederland, blijvende afschaffingen habeas corpus, eg. nu zij dan wij , zal geen plaats vinden.Evenmin de overname van een islam regime, we zijn niet voor een kleintje vervaard ivm met het verslaan van totalitaire overname .
  Bang voor zijn hoogmoed, voorlopig succes en politieke beginselen zijn, leek me zonder meer.
  Dit ook omdat zijn politiek in principe staatsgevaarlijk is.
  De AIVD zal deze site zoals alle sites in de gaten houden, alle burger informatie is al opgeslagen, dat is allang geen nieuws meer.
  Keep your spirits up! Uiteindelijk zijn wij hetzelf die buigen of niet. .

 26. Exact om deze reden mocht er vroeger niet louter en alleen op basis van AIVD materiaal worden overgegaan op huiszoeking en arrestatie. Politie en OM moesten eerst zelf meer aanwijzingen of bewijs verzamelen. Maar ja na alle paniekverhalen over de Hofstadgroep moesten de regels perse soepeler.

  Die regels waren er om een reden.

 27. @10
  Het boek `Angst voor de Vrijheid’ van Erich Fromm, dat ik in mijn door hen doorzochte boekenkast had, heb ik daarna vooit meer teruggezien.

  Nog steeds leverbaar bij Bijleveld.
  Prachtige illustratie van de inhoud overigens…

 28. en toch krijg je weer een hoop rook en vuur verhalen….

  doet me ook een beetje denken aan de massavernietigingswapens van Saddam, dat wisten de geheime diensten ook zeker te weten….nooit iets van aan getrokken, maar ons wel in een oorlog gestort. Aantal doden viel mee, als je de Irakeese burgers niet mee telt…..

 29. Woordvoerder Mohamed Elmi van de FSAN zei maandag dat de federatie het ministerie van Binnenlandse Zaken eerder dit jaar heeft laten weten dat een aantal jongeren het risico loopt te radicaliseren.
  Dat was een antwoord op een vraag van het ministerie in juni, of zij signalen hadden dat er zoiets aan de hand zou kunnen zijn.
  Bemoeienis
  De FSAN zei ook over een aanpak te beschikken om het niet tot daadwerkelijk problemen te laten komen. Volgens Elmi zou het departement erop terugkomen, maar besloot de nieuwe regering anders.
  De betrokken ambtenaren zouden de bemoeienis van de FSAN nodig vinden en proberen minister Piet Hein Donner met argumenten te overtuigen. Dat zeiden ze vorige week nog, aldus Elmi.

  Bron.nu.nl

  Er vanuit gaande dat dit ook zo is, notabene door het ministerie eerder betrokken FSAN komt met signalen, zinvolle kennis, inzichten en aanpak om door Rutt1 als bemoeienis te worden afgewezen.
  Oppositie je tanden er in, brullen maar:
  Niks doofpot maar Media breed Antwoord en Verantwoording van landsleider Rutte, Donner en Wilders.
  Kijk daar heb je er nou eentje van de onvoorstelbare arrogantie, onmenselijke dommigheid (een dom mens kan wel menselijk zijn) en kortzichtigheid die over rechts en ultra rechts hobbyisme van Rutte1 met Wilders gedoog stempel op veiligheid aan de dag legt.

  Stuntje AIVD en OM ongecoördineerd meer Somaliers oppakken dan om gevraagd, onder welke anti terrorisme wet is deze bruine schande toegestaan?
  Wilders/PVV Stichting verdere stempel op neerlands veiligheid: Aankondigen een Iran oorlog te wensen , Wilders speech geldschieters die god weet ik niet hoeveel Palestijnen en Arabieren uit Israëls bezette gebieden naar Jordanië willen deporteren.
  Bah bah bah MO war mongers, arrogante zelfzuchtige gedoog haatzaaiers zijn het, niet meer en niet minder.
  Kabinet Rutte 1 presenteert zich met oorlogs woorden – en wandaden, weg ermee ! .

  Prettige dag,

 30. Willem Schreef:

  antal doden viel mee, als je de Irakeese burgers niet mee telt…..

  Maar die tellen we nooit mee, want superieure burgers tellen nooit de slachtoffers van de ondergeschikte rassen, toch?

 31. tante Beatrix Schreef:

  En als de AIVD niets doet en dat er dan als gevolg honderden mensen worden opgeblazen dan had de AIVD wel wat moeten doen!
  We willen toch geen herhaling van 9/11?

  Hoezo verwacht je dat de AIVD hetzelfde gaat doen als de CIA om hun budget voor jaren veilig te stellen ???

 32. @#25 & 36
  Dat had de AIVD toch al gedaan toen ze besloten om Mohammed B niet meer te volgen terwijl ze wisten dat hij Van Gogh stalkte. Of ben ik nu te cynisch?

 33. Tante Beatrix, de AIVD is allang op de hoogte van uw IP-nummer en bijbehorende persoonlijke gegevens. En houdt u allang in de gaten vanwege potentieel staatsgevaarlijike activiteiten.

 34. #39
  Dit is nogal een verschil met die 12 Somaliërs in Nederland. Hier werd er ook echt wat aangetroffen.

  Bij huiszoekingen vonden de agenten onder meer een wapen met geluiddemper, munitie en plastic strips die kunnen worden gebruikt als handboeien.

  Het bezit van een geluidsdemper is een indicatie dat je wilt moorden. Anders hoef je geen schoten te verdoezelen.

  Misschien moet onze AIVD, OM en Politie wat mensen op cursus sturen in Zweden en Denemarken.

 35. Katja Schreef:

  De AIVD zal deze site zoals alle sites in de gaten houden, alle burger informatie is al opgeslagen, dat is allang geen nieuws meer.
  Keep your spirits up! Uiteindelijk zijn wij hetzelf die buigen of niet. .

  Correct. Geen enkel machtsysteem kan het tegen de moed van de gewone burger.

 36. Bookie Schreef:

  “Wat kan die krant provoceren wat nu weer 5 slachtoffers oplevert”

  Sofia van der Linde Schreef:

  Het bezit van een geluidsdemper is een indicatie dat je wilt moorden. Anders hoef je geen schoten te verdoezelen.

  @Sofie, kweenie om te beginnen wie heeft hem daar geplant, al dan niet verschaft?

  We komen hier een enorm probleem tegen die werd als eerst in Nederland door Van Traa ooit aanvangend onderzocht en later aangevuld door eigen onderzoek van Seveke. Het gaat over de infiltratie door de overheid van de zogenoemd “criminele circuit “, nu modieus vervangen door de benoeming “terroristische “circuits.

  In wezen de overheid, militaire/inlichtingendiensten kringen door middel van eigen infiltranten de sleutel rol in de criminele arena. Op een gegeven moment is het niet meer achter te halen wie precies wat uitvoert en de grens tussen overheid/criminele bende vervaagt volledig, gelijk de grens tussen legaal/illegaal. Dit verklaart bijvoorbeeld het laak aan echte onderzoek over de affaire Van Traa.

  De totale politiestaat inclusief afluisteren, aftappen, databanken met alle gegevens erin, leidt ertoe dat men binnen bepaalde diensten haast in staat is om alles te kunnen manipuleren en haast totale controle over heeft. Dan beslist eigenlijk iemand binnen dito dienst wanneer zou een “terroristische” aanslag gepleegd moeten worden (om de politieke en maatschappelijke opinie gunstig voor hem te doen beïnvloeden, ophisten) , wie moet daartoe aangespoord worden en wie zal de middelen verschaffen, enz. enz.

  Hier houd ik op want het wordt te veel voor de bevooroordeelde hersenen van Bookie.

 37. In mijn cynische momenten houd ik er rekening mee dat Maroc.nl opzettelijk een podium biedt aan radicalen. Dan kan de AIVD ze makkelijker vinden.

 38. #43Sofia, inderdaad is het gezond om alert te blijven, doch zou het niet drukkend moeten worden.

 39. #42
  Advocaten van andere leden van de Hofstadgroep beschuldigde Saleh B ervan een AIVD infiltrant te zijn. Jason W beweerde dat Saleh B hem die handgranaat had gegeven. Het valt niet te bewijzen, maar het blijft raar dat Saleh B geen gevangenisstraf heeft gehad.

  De BVD was er berucht om dat ze infiltreerde bij de CPN, de krakers, de milieubeweging, de vredesbeweging en diverse dierenrechten organisaties. Diverse linkse groepen waren trots op het feit dat ze goed in het ontdekken van dergelijke infiltranten waren. Peter Siebelt een hater van de milieubeweging geeft toe dat infiltratie veel voor kwam in zijn boek Econostra. Er zijn vrij hardnekkige beschuldigingen dat veiligheidsdiensten hebben geprobeerd om mensen in diverse radicaal linkse bewegingen aan te zetten tot geweld.

 40. Het is grappig als je op zoek naar de gemene deler in dezen gaat: Antilinks!

  Dat geeft goed dan de sfeer weer binnen de dienst(en) die deze acties uitvoeren.
  (Achja, wat was het beroep van Bolkestein vroeger?)

 41. Inmiddels is de eerste van de 5 verdachten die Denen en Zweden hebben gearresteerd al vrijgelaten.
  Drie dagen na de arrestaties hebben de desbetreffende politiemacten/veiligheidsdiensten geen enkele bewijs kunnen leveren over hun schuld.
  Het lijkt een ziekte.
  Zijn de veilgheidsdiensten van Nederland / Denemarken /Zweden geinfiltreerd door de drie bekende partijen? Of is het andersom gegaan?

 42. #47 Als er geen bewijs is dan hoort er een kritische vraag te volgen: waar komt de bewering vandaan dat de verdachten zoveel mogelijk mensen wilden doden?

  Er gaat minimaal wel een persoon veroordeeld worden voor illegaal wapenbezit.

 43. AIVD had maar een bron en die blijkt dus nu onbetrouwbaar
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/1759348/2010/12/31/AIVD-bronnen-Somaliers-onbetrouwbaar.dhtml

  De AIVD-informant die had gemeld dat de 29-jarige man in Jemen was geweest en daar mogelijk een trainingskamp van Al Shabaab had bezocht, stond te boek als betrouwbaar, zegt Jonkers Het klopt dat de man in Jemen is geweest, maar dat was naar zijn zeggen voor familiebezoek. De recherche heeft niet kunnen vaststellen of dat waar is. ‘Zijn versie is de stand op dit moment’,

  Ik denk dat het tijd wordt om eens de bezem door de AIVd te gaan halen. Twaalf mensen gearresteerd op basis van een verhaal van een persoon zonder dat er dingen van tevoren zijn nagetrokken.

  Vermoedelijk is er afgelopen week sprake geweest van circumstantial evidence, zegt De Graaf. Ze somt een opeenstapeling van aanwijzingen op, waarbij het directe bewijs ontbreekt. Een betrouwbare bron, vermoedelijk de CIA, stelt vast dat een verdachte op trainingskamp in Jemen is geweest; een andere bron meldt dat geld wordt overgemaakt aan de radicale beweging Al Shabaab; enkele Somaliërs hebben een kamer geboekt in een motel tegenover vliegveld Gilze-Rijen waar Apache-helikopters uit Afghanistan zijn gestationeerd. En het is Kerstavond.’

  Als bronnen dat melden dan moet je dat waar mogelijk gewoon natrekken. Als je op deze manier denkt kan je altijd wel een terrorismepatroon ergens in zien.

  Dat op grond van dergelijke aanwijzingen is ingegrepen, begrijpt De Graaf. Het blijft ook allemaal binnen de wet. De terreurwetten zijn dermate ver opgerekt dat al kan worden opgetreden op basis van een aanwijzing. Bovendien wordt ‘het net voor informatieverzameling steeds verder uitgegooid. We werken samen met zusterdiensten die met informatie komen waarvan de betrouwbaarheid vaak moeilijk is vast te stellen.’

  De terreurwetten zijn opgerekt dus de politie en OM hebben geen afdoende motivatie om dingen goed te controleren. Het is immers rechtmatig om te arresteren op basis van vage verhalen zolang het maar om terrorisme gaat. Dus ze gaan over op arrestatie terwijl ze weten dat hun bronnen dubieus kunnen zijn.

 44. Sofia van der Linde Schreef:

  Het is immers rechtmatig om te arresteren op basis van vage verhalen zolang het maar om terrorisme gaat. Dus ze gaan over op arrestatie terwijl ze weten dat hun bronnen dubieus kunnen zijn.

  Ergo, het gaat om het feit dat iemand ergens in dit ondoorzichtig keten van politionele informatie vergaren en beslissingen nemen enkel het wordt “terrorisme” laat vallen. Dan is alles wettelijk klaar voor ingrijpen.
  Een woord – door een willekeurige ambtenaar/verklikker – en de poppetjes gaan dansen.

  Sofia van der Linde Schreef:

  We werken samen met zusterdiensten die met informatie komen waarvan de betrouwbaarheid vaak moeilijk is vast te stellen.’

  Dan ga je niet op in. Wat is dat voor slaafse navolging?

Reacties zijn gesloten.