Voordracht Fred Teeven Raad van State, een zwartboek

Fred Teeven, u herinnert zich hem wellicht nog. Die figuur waarmee we eindelijk afgerekend meenden te hebben, na zijn smadelijke aftocht als Staatssecretaris van Justitie, meegesleept in de val van Opstelten over de zgn. Teevendeal. Welnu, diezelfde Fred Teeven heeft men voorgedragen voor de Raad van State. De man die steevast de grenzen van de rechtsstaat opzocht, er wellicht zelfs overheen ging maar er steeds weer mee wegkwam, tot die laatste keer dan. Die Fred Teeven dus biedt men een van de meest eervolle posities aan die er voor een jurist te vinden zijn.

Neemt u, om de volle enormiteit van dit feit tot u door te laten dringen, nog eens de feiten door die Krapuul zoal over hem verzameld heeft, zaken die onder zijn verantwoordelijkheid gebeurd zijn en vrijwel zonder uitzondering onder het tapijt geschoven werden. Misschien wilt u ze niet allemaal nalopen, want als u een zoekopdracht op zijn naam doet op onze site komt u 21 pagina’s met elk wel tien links over hem tegen, en dat zou immers uw hele weekend bederven. Maar hieronder heb ik enkele van de meest pregnante voor u geselecteerd.

Zie voor een eerste indruk dit uitstekende overzicht, door Jan Zwaaneveld opgesteld. En vervolgens kunt u zich nog eens verdiepen in onderstaande bloemlezing uit het werk van bewindspersoon Fred Teeven:

En steeds als Teeven ergens mee in de knoop dreigde te komen kon men weer iets niet vinden, van een telefoontap in de zaak Van Rey, waarnaar uiteraard niet al te hard gezocht werd, tot bonnetjes in de zaak Cees H. Behalve dat die laatste uiteindelijk natuurlijk wel gevonden werden, met als gevolg het aftreden van drie bewindslieden van VVD-huize op rij op justitie, èn dat van Kamervoorzitster Anouchka van Miltenburg.

Die Fred Teeven dus.