Zware opdracht voor klimaat-conferentie Peru

In december 2014 komen 195 landen bijeen in de Peruviaanse hoofdstad Lima voor de twintigste klimaatconferentie COP20. Daar moet het eerste volledige concept van een nieuw klimaatverdrag geproduceerd worden, dat in december 2015 in Parijs moet worden goedgekeurd. 


Overeenstemming bereiken over het verdrag is zoiets als een boek schrijven met 196 auteurs. Na vijf jaar onderhandelingen is er alleen een grote lijn van overeenstemming en een ruw concept van een aantal ‘hoofdstukken’. De deadline nadert intussen met rasse schreden.

“In Lima moet enorm veel werk verzet worden”, zegt Erika Rosenthal, advocaat bij Earthjustice, een organisatie die pleit voor strengere milieuwetten. Rosenthal is ook adviseur van de voorzitter van de Alliance of Small Island States (alliantie van kleine eilandstaten AOSIS). “Na Lima is er nog maar weinig tijd en het mag niet mislukken in Parijs. Daar kan de wereld een cruciaal besluit nemen en inzetten op de voordelen van een schone, CO2-vrije economie.” (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be