Zware bomaanslag op basis VS in Afghanistan

ScreenShot001 US winnen AfghanistanBij een bomaanslag op een militaire basis van de VS in het oosten van Afghanistan zijn meer dan 100 mensen gedood of gewond. Volgens de Amerikanen zijn alle slachtoffers Afghanen. De aanslag is nog niet opgeëist, maar is vermoedelijk het werk van de Taliban. De aanslag valt samen met een bezoek van de Amerikaanse Minister van Defensie James Mattis aan Kaboel.

De daders hebben een zware autobom tot ontploffing gebracht bij één van de ingangen van Camp Chapman. Rond deze basis hangt een wat geheimzinnige sfeer. Ze wordt beheerd door het Amerikaanse leger en particuliere militaire ondernemingen. Het grootste deel van het personeel is afkomstig uit Afghanistan. In 2009 werd ook al eens een aanslag gepleegd op Camp Chapman. Daarbij kwamen toen 9 mensen om het leven, waaronder 7 CIA-agenten.

De situatie in Afghanistan is sinds 2009 eerder verslechterd dan verbeterd. Afgelopen vrijdag nog kwamen 140 Afghaanse militairen om het leven bij een aanval van de Taliban op een militaire basis in het noorden van het land.