Zwakke Mark Rutte draait het zo dat hij ‘geweldig’ is

Premier Mark Rutte draait het liever om. Het was juist verstandig leiderschap om de afgelopen vakantieweken te zwijgen, bij twee lastige en gevoelige kwesties die Nederland raakten: de financiële crisis en het debat over de Noorse schutter en de PVV. (Kapitein Rutte hield op de brug bewust zijn mond – Trouw.nl)

😥

Rutte: “Het debat ging een kant op als zou er een ernstige verantwoordelijkheid liggen bij de PVV. Dat slaat toch helemaal nergens op. Dat is totaal belachelijk.” Hij verkoos te zwijgen. “Ik dacht dat mijn ergernis geen bijdrage zou zijn.”

Nee hoor Mark, het was volkomen duidelijk dat ook jij het prima vond dat er wat jonge sociaal-democraten waren afgeknald. Ruimt lekker op, hè? 😡

Premier Rutte trekt voor de Tweede Kamer het boetekleed aan. Hij had na de Europese top van 21 juli verwarring gewekt met zijn uitleg over het Griekse steunpakket. “Het is mijn taak om dat te voorkomen. Ik bied daarvoor mijn excuses aan. Het is een fout”, zei Rutte gisteren. Zijn excuses betroffen niet de mogelijke rekenfout die hij zou hebben begaan, maar het ‘gedoe’ daarover.

Excuses? Welnee, die heeft hij helemaal niet gemaakt. Hij gaat natuurlijk niet toegeven dat hij en Jan Kees de Jager helemaal niet hebben begrepen waar het over ging tijdens die besprekingen. Ow, en heb nog een tip voor de PvdA, laat je er voortaan niet meer zo inluizen. Laat dat kabinet het lekker zelf uitzoeken met die gedoogpartner van ze. Laat je niet als een prostituee bevelen en gebruiken als ze je nodig hebben.
😥