Zondag: de 73ste dode Palestijn, en drie Israëli’s gewond bij ”ramaanval”. Maandag: de 74ste dode Palestijn

Zondag:
Israëli militairen hebben zondag weer een jonge Palestijn doodgeschoten. Dat gebeurde in het dorp Beit Einun ten oosten van Hebron. Hij was de 73ste sinds 1 oktober. Zaterdag werd de 18-jarige Mahmoud Talal Abdul-Karim Nazzal, doodgeschoten bij het Jalala checkpoint in de buurt van Jenin. Volgen het leger had hij een mes, volgens ooggetuigen was dat niet het geval). En vrijdag werden niet twee Palestijnen gedood, zoals ik eerder meldde, maar drie: de 20-jarige Qassem Sabana werd doodgeschoten bij een veronderstelde aanval met een mes bij het Za’atara checkpont ten zuiden van Nablus, de 23-jarige Ahmad Hamada Qneibi, 23, from Kafr Aqab in Oost- Jeruzalem werd doodgeschoten bij een veronderstelde aanval met een mes bij een light railstation in Oost-Jeruzalem, en de acht maanden oud baby Ramadan Thawabta uit Beit Fajjar ten zuiden van Bethlehem stierf door verstikking als gevolg van traangas.

De dood van Qniebi in Jeruzalem had ik gemist, de andere twee had ik gemeld. Een woordvoerder van het Israëlische leger vertelde het persbureau Ma’an dat de man die werd doodgeschoten in Beit Einum een Israëlische soldaat had willen steken tijdens ”heftige rellen” in het dorp. Er werden, zoals meestal in dit soort gevallen, geen Israëli’s gewond.
(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Maandag:
Het Israëlische leger heeft maandagochtend opnieuw een Palestijnse tiener doodgeschoten. Het was de 16-jarige Ahmed Awad Abu al-Rub uit Qabatiya. Hij was de 74ste dode Palestijn sinds 1 oktober die door het leger of de politie werd gedood. Het gebeurde op 150 meter van het Jalama checkpoint ten noorden van Jenin. Het leger zei dat de jongen een poging deed tot een aanval met een mes. De soldaten zagen twee Palestijnen die zich volgens hen verdachte gedroegen. Toen zij hen naderden trok één van hen een mes. Hij werd doodgeschoten. De andere jongen, de 17-jarige Mahmoud Muamin Kamil, ook uit Qabatiya werd gearresteerd.Niemand van de Israeli’s raakte gewond. Zaterdag werd bij hetzelfde checkpoint ook al een tiener doodgeschoten, de 18-jarige Mahmoud Talal Mahmoud Nazzal, eveneens uit Qabatiya. De soldaten die hem doodgeschoten zeiden dat hij een mes had. Volgens ooggetuigen was dat niet het geval.
(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist