Zomertijdspecialist Schreijer-Pierik (CDA) weet niet of klok uur vooruit of achteruit gaat

(foto: Guido Gerding [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)])

Nee, dus je bent als Europarlementariër al jaren bezig de afschaffing van de zomertijd in Europa op de agenda te krijgen (op zichzelf een lovenswaardig streven), en na op de radio allerlei nuances te hebben gedebiteerd over voor- en nadelen en tijdzones en dergelijke, vraagt de interviewster of komend weekend de klok nu een uur vóóruit of àchteruit moet. Annie Schreijer-Pierik, de betreffende Europarlementariër, antwoordt vervolgens op die geruststellende toon die we zo goed kennen van bewindslieden en volksvertegenwoordigers “dat iedereen volgens haar wel weet dat we een uurtje langer kunnen slapen, of weet iedereen dat niet?” Nou, kennelijk niet.

Ik weet dat dit tamelijk ongelooflijk klinkt, ik moest zelf gisteren ook even mijn werk onderbreken om me af te vragen of ik dat nu goed gehoord had, maar hier kun u het zelf horen (op 46.08, het onderwerp begint op 38.00).

Kijk, dat Bep van drie huizen verderop zoiets even niet helemaal helder op het netvlies heeft, soît, maar een EUROPARLEMENTARIËR met precies dàt onderwerp in haar portefeuille??

Schreijer-Pierik heeft in eerdere interviews laten weten dat niet alleen mensen, maar ook dieren – met name ook het vee weet zij als agrariër te melden – van slag raken van die tijdsomschakeling.

Nou kan ik me daar nu ook iets bij voorstellen in haar geval. Lig je daar als eerbaar varken rustig te slapen ergens in oktober, komt Schreijer-Pierik ineens twee uur vroeger dan de bedoeling binnenklossen met dat hinderlijk opgewekte toontje van haar. En eind maart lig je twee uur te rammelen van de honger omdat Schreijer-Pierik niet weet hoe een klok werkt.

Van mij mag ze doorgaan met het bepleiten van deze zaak, maar hou haar in godsnaam buiten welke vergadering over tijdzones dan ook, want dat kan niet anders dan tot chaos leiden..