Zomaar een paar gedachten

Gisteren kwam ik deze uitspraak tegen:

2014-12-17 Butter Asscher VVD

Tsja, aangezien het vak maatschappijleer gewoon indoctrinatie is en het kinderen niet bijbrengt dat er ook goede alternatieve maatschappijvormen kunnen bestaan in plaats van de onmenselijke teringzooi die het (neo-liberale) kapitalisme met zijn schijnvertoning die ‘democratie’ heet nou eenmaal met zich meebrengt, heb ik geen medelijden met die docenten. Je kiest er per slot van rekening zelf voor als propaganda-papegaai voor de klas te gaan staan of je kiest een echt vak.
Maar dat was het niet en plotseling schoot het me te binnen:

Butter

En toen dacht ik: je zult als ‘zelfstandig onderzoeker, adviseur en publicist en (ben) gespecialiseerd in diversiteits- en participatievraagstukken, radicalisering en polarisatie’ maar met een goorlap als Bert-‘rifapen’-Brussen en de ontstellende viezerik Bas Paternotte (wat is die laatstgenoemde toch een briljant juridisch adviseur hè) tot de hooivorkenbrigade behoren van een PVV minister en diens reet collectief likken.
Dat was zomaar een gedachte die ik gisteren had.

Een andere gedachte die me te binnen schoot was ‘wat nou als de wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar Geert W. na de onvermijdelijke val vroeger of later van Bruin II wellicht Reichskanzler van de polder wordt?’
Over wat dat voor iedereen persoonlijk betekent, welke morele keuzes je dan onvermijdelijk moet gaan maken – want die keuzes zal niemand kunnen ontlopen – en welke mogelijk heel erg vergaande consequenties daaruit voort gaan vloeien voor ieder persoonlijk, hebben we het een andere keer.
Maar in dat geval komt er dus een eenmansbeweging van tweedekansnazi’s aan de macht die gefinancierd wordt vanuit het buitenland.
Dat betekent dat Nederland dus eigenlijk net een soort Oekraïne wordt in dat geval.
Zou dat dan ook betekenen dat John McCain, Jacques Monasch, Guy Verhofstadt, ambtenaar van de burgerlijke stand Frans Timmermans en schalie-gas evangelist Hans van Baalen bij de installatie van het nieuwe regime (wie weet wel samen met de SP van Roemer: twee xenofobe assholes samen op het pluche) aanwezig zullen zijn?
Hoe zeggen ze dat ook alweer op social media? ‘#dtv’? ‘#durftevragen’?