Zogenaamd nette racisten halen zetels in Australië

Twee dagen na de verkiezingen in Australië, zowel voor Lagerhuis als Senaat, leveren het beeld op dat het onmogelijk is een meerderheidscoalitie te vormen. Zowel de zogeheten Liberalen als het al even zo geheten Labor (zo spelt men het in Australië) halen de helft plus een van de benodigde zetels niet.

Zo kunnen de drie of vier zetels *) voor Pauline Hanson’s One Nation Party, terug van jaren weggeweest, een rol spelen, en Labor sluit mogelijke samenwerking niet uit. Verrassend is het niet: beide grote partijen staan een aartsracistisch beleid voor, gericht tegen de inheemse bevolking en tegen wat zoals bijna overal “immigranten” worden genoemd, vluchtelingen dus. De concentratiekampen, uitbesteed aan onderhorige gebieden als Papoea-Nieuw-Guinea en Nauru mogen berucht heten, en ze worden politiek gedragen door beide partijen. Dat de “lichte” racisten van One Nation dus mee zouden mogen doen kan geen verwondering wekken.
De partij die speciaal werd aanbevolen door Wilders evenwel, de Australian Liberty Alliance, kreeg geen zetel.
Labor en Liberalen vershillen zoals de Tories en de Blairites verschillen: Labor verwijt “rechts” nu dat het geen effectief beleid voert. Over inhoud gaat het niet.

Bron: Sidney Morning Herald.

*) Het tellen is nog niet geheel rond