Zo ziet fascisme in de praktijk er uit

Een massaproces van “Illegale immigranten” in oranje (genderneutrale, leuk hè Ewald?) kruippakjes, Pecos, Texas. Hoe komt zo’n plaats aan die Spaanse naam? “Wij zijn de grens niet overgetrokken, de grens heeft ons gepasseerd”. Het wit gespuis dat zich meester heeft gemaakt van wat we dan toch Noord-Amerika moeten noemen, was van plan Mexico te annexeren en de bevolking tot slaaf te maken. Texas, onder andere, hebben ze wel binnengehaald.

Een “toegevoegde advocaat” heeft per gevangene een paar minuten om te praten. Er wordt een veroordelingspercentage van honderd gehaald. Men bekent schuld in koor, dat spaart tijd. Omdat kinderen niet opgesloten mogen worden – een regel waar de VS zich in tegenstelling tot Nederland aan houdt – worden ze gescheiden van hun ouders en is er een grote kans dat ze “zoek raken”. Er zijn meer dan 1400 kinderen verdwenen in de boekhouding van de grenscontrole. En voor hun ouders uiteraard.

Ja, Trump is de culminatie van wat jarenlang is voorbereid aan officieel beleden xenofobie in de VS. Dit soort massashowprocessen is al eerder georganiseerd. Niettemin: met Trump en de zijnen kunnen we een kwalitatieve sprong vaststellen – de kwantiteit is in kwaliteit overgegaan. Daadwerkelijk fascisme.

Chron.