Zijn rechtse antisemieten ook antizionistisch? Van der Wiekens kletskoek op Joop.nl

Er is mij redelijk vaak, en van meerdere kanten, gevraagd waarom ik nooit eens publiceer op Joop.nl, het actualiteiten en opinieblog van de Vara. Als antwoord zei ik meestal dat ik tevreden was met mijn eigen blog en daar genoeg lezers mee trok. Ook verwees ik dan naar publicaties op Joop waartussen ik zeker niet wilde staan. Een voorbeeld was onder meer een serie artikelen van de racist Bart Schut, tegenwoordig een medewerker van het Nieuw Israelietisch Weekblad (NIW), nadat hij samen met de hoofdredacteur van datzelfde NIW, Esther Voet, de laan was uitgestuurd bij Jalta.nl van Joshua Livestro. Een ander was Harrie Verbon, hoogleraar Openbare Financiën of zoiets in Tilburg, die meerdere malen de kans kreeg uit zijn nek te kletsen over Israel.

Nog een voorbeeld van iets waarmee ik in geen geval over één kam geschoren zou willen worden, stond dit weekend op Joop. Een artikeltje van Ron van der Wieken, voorzitter van het Centraal Joods Overleg (CJO), onder de titel ”Waar gaat antizionisme over in antisemitisme?” Wat mij verbaasde was dat hij het schreef ”op verzoek van de redactie van Joop”. En dat hij dat samen deed met ene Dan Einhorn, die, als je hem googelt, eveneens lid blijkt te zijn van het Centraal Joods Overleg. (Merkwaardig, dat ik als Jood en lid van één van de organisaties waaruit het CJO bestaat, namelijk de Liberaal Joodse Gemeente waar ook Van der Wieken vandaan komt, niet eens geïnformeerd ben over het feit dat die Einhorn mij tegenwoordig vertegenwoordigt. Ken je nagaan hoe vertegenwoordigend dat CJO dus is. Maar dat terzijde).

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist