Zegt Tzipi Livni bezoek aan Brussel af omwille van klacht voor oorlogsmisdaden?

Op 23 januari 2017 zou Tzipi Livni, een prominent lid van de Israëlische oppositie deelnemen aan een conferentie in het Europees Parlement. Ze heeft echter afgezegd ‘wegens gezondheidsredenen’. Er is echter meer aan de hand dan een griepje…

Op 23 januari 2017 zou Tzipi Livni, een prominent lid van de Israëlische oppositie deelnemen aan een conferentie in het Europees Parlement. Tegen Livni loopt evenwel een klacht van een aantal slachtoffers ingediend in 2010 voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid tijdens de uitoefening van haar mandaat als minister van Buitenlandse Zaken als medeverantwoordelijke voor de Israëlische militaire operatie tegen Gaza, ‘Cast lead’ (eind 2008 – begin 2009)

Inmiddels meldt de krant Le Soir dat ze haar komst naar Brussel heeft afgezegd. Vermoedelijk is er een verband met de ingediende klacht. De federale procureur heeft bevestigd dat Mevr. Tzipi Livni door de Federale gerechtelijke politie zou worden onderschept tijdens haar verblijf in België voor ondervraging met betrekking tot de klacht die tegen haar werd ingediend.

Ter herinnering, uit de statistieken van verschillende NGO’s – die werden overgenomen door de Verenigde Naties – kunnen we opmaken dat het aantal Palestijnse slachtoffers van het 23 dagen durende offensief van ‘Cast Lead’, tussen 1387 en 1434 ligt, waaronder 960 burgers en meer dan 410 kinderen en honderden vrouwen. Het aantal mensen met blijvende gevolgen wordt geschat op 5303. Daarenboven waren er ook doelbewuste aanvallen op burgers en zetten de Israëlische troepen wapens in waarvan het gebruik veroordeeld wordt door het internationaal recht, zoals witte fosfor, die ontvlamt bij impact, maar die ook extreem kankerverwekkend is op middellange en lange termijn.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be